Polievka z pečenej tekvice

palma - fotkapalma, 13. septembra 2015
Polievka z pečenej tekvice
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Vďaka jemnej, sladkej, ľahko orechovej chuti z nej pripravíte celý rad delikátnych pokrmov. Od krémových polievok, omáčok, marmelád až po samostatné Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Vďaka jemnej, sladkej, ľahko orechovej chuti z nej pripravíte celý rad delikátnych pokrmov. Od krémových polievok, omáčok, marmelád až po samostatné grilované pokrmy. Použiť ju môžete ako chutnú zdravú prílohu, ako prísadu zapekaných jedál či rizota. My sme pre vás pripravili chutnú polievku z pečenej tekvice, ktorá nie len zasýti, ale aj zahreje.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL s chilli, paradajkou, bazalkou
1 l
50 g
 na podávanie




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpte, zbavte vnútra a nakrájajte na približne rovnaké kúsky. Dajte na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 minút, záleží podľa veľkosti tekvice. Tekvica musí byť úplne mäkká a mierne skaramelizovaná.

  2. 2

    Upečenú tekvicu dajte do hrnca aj s výpekom, zalejte vývarom a mierne zohrejte. Potom polievku rozmixujte mixérom do hladka a nechajte prevrieť. Ak by bola polievka príliš hustá dolejte ešte vodu. Na suchej panvici opečte tekvicové semiačka a posypte nimi polievku. Podávajte s čerstvou žeruchou a niečím chrumkavým. Buď opečenou slaninkou alebo slanými tyčinkami.

Diskusia k receptu

mijaita
Co je to "raciol" ? Z pecene dyne polevku varim a znam, ale raciol ? Dekuju a protoze polevku znam, posilam ti 5 hvězd :-)
smejkad
Ahoj Mijaita, Raciol je olej vyrábaný v Palme :-)
mijaita
@smajkad uz jsem nasla, dekuji! Chyba, mela jsem kliknout na nick driv nez jsem se zeptala :-)
tekulka
Po dlhej dobe som sa konečne dostala k tomuto receptu.
Polievka je fantasticky krémová a z opečenej tekvice je omnoho chutnejšia.
Veľká vďaka za recept.
tekulka
Nedalo mi nedopísať k môjmu komentáru. Odkedy poznám tento recept, táto polievka patrí k našim najobľúbenejším. Hokaido zháňame v každom ročnom období.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia