Kaiserky kysnuté, ale rýchle fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 2. marca 2014
Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept)

Akosi ma obchádzal spánok,tak som zamiesila o 5,30 hod. na kaiserky,lebo chlieb sa minul a aspoň nemusím do obchodu.Veď je sobota a prší,aspoň upracem Zobraziť celý popisAkosi ma obchádzal spánok,tak som zamiesila o 5,30 hod. na kaiserky,lebo chlieb sa minul a aspoň nemusím do obchodu.Veď je sobota a prší,aspoň upracem skrine,aj vysávač čaká na roztoče,lebo potvory sú všelikde a to ešte ani peľ neotravuje alergikov.

5
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
200 g
200 g
100 ml
20 g (olej)
1 čl
20 g
podľa potreby
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Už som dávno nepiekla a zásoby múky starnú,tak som vybrala...

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobila som kvások z droždia, vlažnej vody a lyžičky medu.Rýchlokysku s múkou som dala do mierne vyhriatej rúry a do vlažnej som pridala kvások.Vypracovala som cesto,prikryla a dala nakysnúť do letnej rúry.Za 30 min. som pekne vykysnuté cesto vybrala na dosku a zatáčala na valec.

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som asi 10 min.prikrytý kysnúť a potom nakrájala na 10 častí...

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a vytvarovala žemličky,trocha som ich sploštila dlaňou,zasa prikryla a nechala 1O min.podkysnúť.

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvorítkom na kaiserky som ich pritlačila,zasa kysli asi 1O min.,potrela som ich slanou vodou a posypala sezamom,makom,alebo rascou.Piekla som ich na 200°C asi 15 min.Pretože som ich potierala vodou a nie vajíčkom,boli bledšie,ale chutné.

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celozrnná zmes na chlieb obsahuje aj kvások,aj kvasnice,takže 20 g.droždia stačilo.A za 11/2 hod. bolo 1O ks kaiseriek na stole.Ak vyskúšate,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Kaiserky kysnuté, ale rýchle (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sissi34
vypadaju velice dobre,,,určite ich čoskoro urobím:)
manya
ukladám, v čase núdze, alebo skôr? vyskúšam.
anina6
určite vyskúšam, len už musím kúpiť špaldovú múku. rada pečiem z celozrnnej múky. tvoje kaiserky sú krásne.
ariela6
tiež sa mi tvoje kaiserky pačia určite ich aj ja vyskušam
jerica
@frezia , pobavila si ma s úvodom, to je dobre keď ťa obchádza spánok, a pritom ťa čaká vysávač, ja sa veru bránim vysavaču, to nechám na iných, ale za to si to dobre vymyslela s tým cestom, to je radosť ked sa zadarí, veru máš ich krásne, určite aj chutné, len ja ti neviem prísť na chuť tých "zdravých " múk, pritom by som to mala vypekať pre môjho dia Janka. Pekný večer a zajtra pekný začínajúci sa týždeň .
frezia68
@jerica :no vieš,ja som čulá ráno a som schopná aj vysávať,ale nie v bloku,veď národ po pracovnom týždni spí :-) a ja si zasa "dám dvacku" poobede.Lebo to už som usilovná ako včielka,ale zdochnutá.A keďže sa dobre staráš o mužíčka,je len samozrejme,že on zasa povysáva,nie? A kaiserky sú chutné aj dnes,lebo jogurt ich zvláčni tak,že mi nevadí celozrnná múka .Ďakujem za koment :-)
jerica
vfrezia68, moja, ja som tiež ráno čulá, ale vysavač, to je môj úhlavný nepriateľ, to radšej budem umývať okná, žehliť či vyvárať a vypekať, kopať v záhrade, ale počúvať ten hukot, je nad moju citlivosť ušných bubienok a tých mikro nrv.buniek v tele, až sa trasú.
A poobede, to ma chytá druhý dych, sadnem do fára a už ma nieje, vybehnem si do mesta medzi národ :-)
To, že sú kaizerky výborné, veru nepochybujem, len ja sa ti nejak neviem skamarátiť s tými múkami:-(
frezia68
@jerica :možná,že Janko rád vysáva,lebo ak nie,teraz už dostať vysávače s nízkymi decibelami,síce vyššia cenová kategória.Ale aj tak si myslím,že najvyššia cenová kategória je Tvoj drahý,veď je z východu,nie? :-)))
jerica
@frezia si zlatá, "ta hej " len je mi ho ľúto nechať vysávať(po tej operácii srdca) na to príde vnuk, ja sa potom zdekujem, radšej si sama vytepujem, to je vidieť aj cítiť vôňu za tepovaním.
Neboj , môj vysávač veru nebol z tých šmejdov, je to dobrá značka, len asi som už stará, žiadne endorfíny, preto mi to vadí.
medovnicek
vďaka za recept, už viem čo upečiem, keď mi dorazí raznica na kaizerky, ktorú som si objednala v Tescome:)
frezia68
@medovn íček:budeš mať tam priložený aj recept s mliekom a a keď použiješ raznicu,tak otočiť.Neotáčala som,tak vyskúšaj podľa seba a nech sa darí :-)
sracz
Šikovný rcp, milá @frezia68 a "vysoko_gramotne ***** zosumírovaný"!!! ... aj ja mám v obľube čerstvé "kaiserky" s maslom, alebo, ak ich trošku po obvode "natrhneš nechtami a vydlabeš džuru", napnené tvrdou kyslou smotanou (poslednýraz som ich takto jedol vo Ľvove, 1981= ach jáááj!!!).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia