Pomarančové rohlíčky fotorecept

elixir - fotkaelixir, 21. februára 2014
Pomarančové rohlíčky (fotorecept)
Foto: elixir

Pomarančová príloha ku káve; dávka je na malé mlsanie, vyjde z nej zhruba 10 rohlíčkov.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
0,5 ks (dreň z neho)
1 ČL
15 g
20 g
40 g
0,5 PL
Na obalenie:
1 ČL
15 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem tých na obalenie a vody dáme do misky a vypracujeme cesto. Potom pridáme vodu a vmiesime ju.

    Pomarančové rohlíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masu si rozdelíme na približne rovnako veľké guľôčky, malo by ich vyjsť okolo 10 (mne vyšlo deväť). Tvarujeme z nich rohlíčky.

    Pomarančové rohlíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C na 15 minút. Potom rohlíčky vyberieme a obalíme ich ešte horúce v zmesi zo surovín na obalenie.

    Pomarančové rohlíčky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ywett
tie sú krásne a tiež aj úvodné foto :)
marianne
2x som citala,ze ci 50g muky a to ozaj:-) taka minidavka,aby sa vela nepojedlo,no pre mna...:-))
orchidea
z takej malej dávky by sa mi neoplatilo ani robiť...:) ale to nie je problém zvýšiť si ju, rožteky sú veľmi pekné a pomarančová chuť musí byť úžasná...
elixir
Ďakujem vám za komentáre :) Špeciálne koláče väčšinou plánujem na menšie dávky, tak akurát pre dvoch, toľko koľko nám stačí (výnimka je samo pri návštevách)... tak aspoň nemáme "povinnosť" zjesť celú ďalšiu kopu jedla a zároveň aj príprava kratučko trvá. :)
elixir
*špeciálne je tu príslovka, nie prídavné meno... "špeciálňe" :))
janger
@elixir , aka maskrtka :-)...A s tym pecenim v mensej davke, tak to mas pravdu. Tiez niekedy robim len na 'polovicnom' pekaciku. A ked peciem viac, tak takmer vzdy ide niekolko porcii do mraznicky, na take jednorazove maskrtenie.
kucharka
@Elixir , ďakujem za recept, rohlíčky sú výborné.
Miesto vody som dala šťavu z pomaranča, len tak od oka lebo som nevedela, čo znamená 0,5PL...?
A ešte by som ťa poprosila .. ako si obalovala rožteky v tom cukre, vôbec mi to nedržalo, celé to padalo. Ďakujem za odpoveď.
1x elixir
elixir
@kucharka Aj mne sa to už stalo, že obaľovacia zmes nedržala a mám pocit, že to zálezalo od cukru, že jeho zrnká boli hrubšie, ťažšie. Presnejšiu odpoveď nemám, mrzí ma. Som rada, že vám aspoň rožteky chutili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia