Ryžový nákyp

nofretete - bez fotkynofretete, 21. februára 2013

Raz prišiel môj muž z roboty a keď pozrel do hrncov čo je na obed, tak zvolal: Ježíííš, ty si robila ryžový nákyp, ten Zobraziť celý popisRaz prišiel môj muž z roboty a keď pozrel do hrncov čo je na obed, tak zvolal: Ježíííš, ty si robila ryžový nákyp, ten z duše nenávidím. Keď ho začal po polievke jesť, lebo bol hladný jak vlk, tak vypleštil na mňa oči a s plnou pusou vraví: tak tento môžeš robiť, tento je fakt dobrý. Odvtedy ho robievam často.

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

3/4 l
5 dkg
5 dkg
20 dkg
plnka:
6 dkg
8 dkg
3 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    z 3/4 litra mlieka, 5 dkg masla, 5 dkg cukru a 20 dkg ryže uvaríme do mäkka kašu a necháme ju vychladnúť. Kým to chladne, pripravíme si plnku. Spolu do peny vymiešame 6 dkg masla, 8 dkg cukru a 3 žĺtka. A potom pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor, vychladnutú ryžovú kašu a sneh z 3 bielkov.

  2. 2

    Do toho primiešame pokrájané ovocie (ja dávam 7 dl marhuľovú zaváraninu). Menší pekáč si vymastím maslom a vysypem strúhankou. Pečiem skoro 60 minút na 180 °C.

Diskusia k receptu

valeri
Vďaka za typ a pripomenutie jedla, dávno som ho nerobila, práve kôli takýmto rečiam ... :-)). Aj keď sa vždy zjedol nakoniec a chutil. Robím ho veľmi podobne ako Ty.
monnikka
aj ja robievam podobne, môj muž mal spomienky na nákyp zo školskej jedálne, ale na ten môj som ho tiež naučila
evanaaa
Robila som minulý týždeň, skoro ten istý postup (len dia), dala som kompótové slivky, ešte aj jednej babke som odniesla, dobre jej padol, mala práve chuť na sladké.
aretta
Minule som sa napriek podobným rečiam odhodlala ho spraviť. No katastrofa, mne šiel ušami, nik iný sa ho ani nedotkol. Tak skončilo vyše pol pekáča u sliepok. Dúfam, že si aspoň tie pochutili... Som rozhodnutá, ryžový nákyp budem robiť až vnúčatkám :-) Teraz iba krupicový, ten mizne hneť :-)
1etelka
U nás nikto nemal rád ryžový nákyp a tak som ho začala robit ako koláč, všetko spolu zmiešam , dám do tortovej formy a pečiem na plechu do ktorého nalejem vodu , tým že sa voda odparuje nákyp je jemný , mňam
nofretete
aretta a ako robíš ten krupicový? Vyskúšala by som ho aj ja spraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia