
Bábovka - trená
Za vianočné pečivo som získala na Vareche, bábovkovú formu. Chcela som ju vyskúšať. Je iná ako...

Orechové kôpky
Poznáte orechové kôpky? Ideálny spôsob, ako zúžitkovať bielky z chladničky, je vyskúšať tento jednoduchý recept....

Čoko-koko obláčik
Koláčik som nazvala obláčik preto, že je naozaj veľmi jemný, ľahký a v ústach sa rozplýva...

Drobky k pivu či vínu
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)

Jablkové muffiny/Makovo-citrónové muffiny
Základné cesto mojich muffkov je rovnaké a tak som si dovolila ukazať Vám v jednom recepte rovno...

Židovská omáčka
V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, ...

Sladké zemiaky so zelerom a jablkom
Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k...

Pirohy z jahodami
Tento recept mám od jednej známej z polska. Deti ho majú veľmi rady .

Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing...

Domáca zmrzlina s bielou čokoládou a višňami
Ešte som nejedla zmrzlinu s horúcím ovocím a môžem povedať, že je to fakt super :)))

Nátierka z koreňovej zeleniny
Túto nátierku robím z rovnakého dielu nastrúhanej surovej mrkvy, petržlenu, celeru a posekanej cibule....

Zelerové hranolky z hlivou
Neveril som, že to môže byť také chutné, ale nesklamal som sa :)

Banánovo– gaštanová torta
Z vajec, múky, cukru vyšľaháme piškótové cesto, ktoré upečieme v tortovej forme pri teplote...

Domácí raw müsli tyčinky
Domácí nepečené tyčinky. Pro všechny, jež milují ovesné vločky :)

Keksíky s brusnicami a bielou čokoládou
Pokus o upečenie "galletas" (keksy), ktoré budú chutiť ako keksy, ktoré som si zvykla kupovať....

Varený krém
Tento recept som našla v jednej útlej ruskej knižôčke receptov. Je podľa mnňa jemnejší a krémovejší,...

Demikát s kukuričnými haluškami
Cibuľku nasekáme a vložíme do rozpáleného tuku. Miešame, aby nezhorela. Rozmrvíme na ňu bryndzu,...

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...

Penne s trojakými paradajkami
Tieto penne sú jednoznačne najmä pre tých, ktorí sa paradajok neboja : siahol som po krájaných,...

Avocado tortilla wrap
Avokádo vydlabeme osolíme a okoreníme. Tortilli vysokej teplote smažíme na oboch stranách v suchom panvicy. Avokádom potreme...