Foto: kajusiqq
Veľmi chutný a zdravý recept:)
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
500 g |
|
250 - 300 g |
|
80 g (grana padano) |
|
3 lyžice |
|
na potretie |
|
Paradajková omáčka: | |
400 g (alebo varené) |
|
2 kusy |
|
|
|
2 stručiky |
|
lyžička |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Plátky baklažánu si narežeme na kolieska a upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, do mäkka.
-
2
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku: na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme ,opepríme a pridáme cukor.
-
3
Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky.
-
4
Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly
-
5
prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.
-
6
Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme. na 180-200 stupnov cca 20 minut....pred podávanim necháme chviľku vychladnuť.
Diskusia k receptu