Zapečený baklažán s mozzarellou fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 9. júna 2013
Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Veľmi chutný a zdravý recept:)

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
250 - 300 g
80 g (grana padano)
3 lyžice
na potretie
Paradajková omáčka:
400 g (alebo varené)
2 kusy
2 stručiky
lyžička




Postup

  1. 1

    Plátky baklažánu si narežeme na kolieska a upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, do mäkka.

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku: na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme ,opepríme a pridáme cukor.

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky.

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme. na 180-200 stupnov cca 20 minut....pred podávanim necháme chviľku vychladnuť.

    Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
? zaujímavé, mám rada syry aj opekaný baklažán, môže byť dobré ! ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia