Broskyňový sorbet fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. júla 2014
Broskyňový sorbet (fotorecept)
Foto: evusik

Sorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako naše klasické ovocné drene, ktoré boli tvrdé ako Zobraziť celý popisSorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako naše klasické ovocné drene, ktoré boli tvrdé ako kameň... pamätáte?

15 minút
príprava

Suroviny

2 PL
200 ml
Pre deti:
Pre dospelých:




Postup

  1. 1

    postup je veľmi jednoduchý - broskyne ponoríme do horúcej vody, ošúpeme a nakrájame

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vodu uvaríme spolu s cukrom a necháme vychladnúť... broskyne ponorným mixérom rozmixujeme a prilejeme vychladnutú cukrovú vodu, na záver pridáme citrónovú šťavu

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dreň dáme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    každú polhodinu vidličkou premiešame, opakujeme až nám vznikne takáto ovocná drť... ak chceme mať sorbet úplne jemný použijeme na premiešavanie mixér...

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    sorbet pre deti - do plastového pohára dáme sorbet, zalejeme džusom a deti môžu vyjedať mrazenú dobrotku...

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pre dospelých prilejeme primeranú dávku vodky...

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávame s lyžičkou ale aj s brčkom... lyžičkou pomaly vyjedáme studenú dreň a popritom sa sorbet pomaly rozpúšťa až nám na záver ostane v pohári broskyňová vodka a tým brčkom ju dorazíme... alebo seba :-)

    Broskyňový sorbet (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zolik
Pekny Sorbet za 5*. Mam otazku a vazne nezaludnu. Je po slovensky brcko alebo slamka? V niektorych slovach som si uz nie celkom ista.
babkamt
potešila si ma receptíkom. Dnes ho spravím podľa teba z broskýň.Uložila som si ho do kk. 5*
evusik
@zolik vieš, že aj ja som nad tým rozmýšľala, len som bola lenivá pozrieť sa do nejakého slovníka a ani neviem ako, do textu mi vliezlo brčko :-) @smejkad má pravdu, brčko je po česky... ak by to veľmi vadilo tak to opravím...
dievčence ďakujem za nakuknutie :-) dnes mám fraj, vonku prší a ja som si zamiesila na bagetky a urobím si jedno jedlo na ktoré mám dávno chuť a ktoré môj muž nemusí... ak sa mi zadarí pridám :-)
babkamt
potešila si ma receptíkom. Dnes ho spravím podľa teba z broskýň.Uložila som si ho do kk. 5*
jujoska
brcko je nahodou super cechizmus, krajsie ako slamka... a sorbet vyzera uzasne, s dovolenim beriem inspiraciu
izabella929
@evusik...n ádherné úvodné foto, ktoré ďalej nepotrebuje komentár...) milujem mrazené krémy, ale už sa na ne iba pozerať môžem..robievala som aj podobné ovocné drene.. si veľmi šikovná.-)
evusik
samozrejme, že sorbet sa dá pripraviť z hocijakého ovocia, z rôznych mixov... je množstvo receptov a toto je ten najjednoduchší... do tých čo sa mixujú sa po prvom zamrazení napr. pridáva sneh z bielkov, môže sa pridať alkohol, šľahačka... tých možností je veľmi veľa...

ďakujem všetkým za pekné komentáre - veľmi sa z nich teším :-)
tiginko
paráda, hneď by som si dala! Predpokladám @evusik , ze citrónovú šťavu si nevarila s cukrom, ale si ju použila na broskyne, aby si zachovali peknú farbu...či?
evusik
ešte by som pre tých čo bývajú blízko rada podala info, že na Čachtickom družstve prebieha samozber broskýň až do konca augusta, 1kg=0,80 Eura sú fantastické, tento sorbet som robila z posledných :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia