Foto: evusik
Sorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako naše klasické ovocné drene, ktoré boli tvrdé ako Zobraziť celý popisSorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako naše klasické ovocné drene, ktoré boli tvrdé ako kameň... pamätáte?
príprava
Postup
-
1
postup je veľmi jednoduchý - broskyne ponoríme do horúcej vody, ošúpeme a nakrájame
-
2
vodu uvaríme spolu s cukrom a necháme vychladnúť... broskyne ponorným mixérom rozmixujeme a prilejeme vychladnutú cukrovú vodu, na záver pridáme citrónovú šťavu
-
3
dreň dáme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky
-
4
každú polhodinu vidličkou premiešame, opakujeme až nám vznikne takáto ovocná drť... ak chceme mať sorbet úplne jemný použijeme na premiešavanie mixér...
-
5
sorbet pre deti - do plastového pohára dáme sorbet, zalejeme džusom a deti môžu vyjedať mrazenú dobrotku...
-
6
a pre dospelých prilejeme primeranú dávku vodky...
-
7
podávame s lyžičkou ale aj s brčkom... lyžičkou pomaly vyjedáme studenú dreň a popritom sa sorbet pomaly rozpúšťa až nám na záver ostane v pohári broskyňová vodka a tým brčkom ju dorazíme... alebo seba :-)
slovensky je slamka a cesky brcko :-)
*****
tiež tu mám recept na chutný sorbet z manga, práve je sezóna manga, pomaly končí :-)
varecha.pravda.sk/recepty/mangovy-sorbet-fotorecept/43197...
dievčence ďakujem za nakuknutie :-) dnes mám fraj, vonku prší a ja som si zamiesila na bagetky a urobím si jedno jedlo na ktoré mám dávno chuť a ktoré môj muž nemusí... ak sa mi zadarí pridám :-)
@evusik , mne to vobec nevadi
ďakujem všetkým za pekné komentáre - veľmi sa z nich teším :-)
@tiginko máš samozrejme pravdu, citrón by som určite nevarila, dáva sa až na záver na dochutenie a stabilizáciu... už som to dopísala :-) dík...