Foto: europizza
Túto polievku robievame doma už dlhé roky. Je zdravá, chutná a hlavne RÝCHLA. Ak prídete večer z práce a Zobraziť celý popis Túto polievku robievame doma už dlhé roky. Je zdravá, chutná a hlavne RÝCHLA. Ak prídete večer z práce a nemáte nachystanú večeru, tento recept je ideálny.
príprava
Suroviny
1 ks |
|
250 ml |
|
1 ks - podľa potreby (alebo vývar) |
|
|
|
|
|
kto chce (chlieb) |
|
kto chce (na ozdobenie) |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Brokolicu umyjeme a nakrájame na menšie časti, dáme do hrnca a zalejeme vodou/ vývarom (asi 2 cm nad brokolicu). Varíme,kým brokolica dostatočne nezmäkne (15-30 min). Osolíme, okoreníme a kto nepoužil vývar, pridá bujón.
- 2
Rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie. Chvíľu ešte povaríme. Dochutíme a podávame :) . Môžeme ozdobiť strúhaným syrom a trochou smotany na varenie (ak nám zvýšila). Kto chce,môže servírovať s opečeným chlebom alebo krutónmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@1yeti : niečo podobné používam do zapekanej brokolice