Soğan salatası (cibuľový šalát)
Jednoduchý na prípravu, podáva sa ako príloha ku kebabom.
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...
Hokaidové pyré na sladko
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej...
Šošovica s vajíčkami
Máme radi šošovicu. A nielen ako polievku, alebo omáčku. Odkedy som priniesla domov tento recept,...
Perníková krabica
Pri pečení perníkov ma napadla taká myšlienka, že čo tak urobiť krabicu. Takáto krabica môže byť...
Letná cukinová pohánka
Ľahká zdravá večera ako svtorená do horúcich letných dní, s pohánkou plnou rutínu sú tým správnym...
Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...
Palacinková roláda s tvarohom a ovocím
Príma, rýchlu roládu, s palacinkového cesta. Bez vysmážania, bez množstva tuku, dobre vyzerajúcu. Pôsobí, ako pekný a...
Domáce pečivo so semienkami ľanu zlatého
Mala som doma zásoby ľanu zlatého, tak som ich dnes zúžitkovala... použila som ich do...
Makovo - višňový závin
Jeden z mojich obľúbených receptov, lebo cesto sa dá kúpiť čím ušetrím čas a výsledok je...
Mrvenička (recept pre začiatočníkov)
Mrvenička je polievka, ktorú ovláda snáď každá gazdinká ale každá ju , vo svojom kráľovstve, ...
Silvestrovské nivové oblátky
Slané oblátky milujem a mám rada aj plesňové syry, tak som trochu experimentovala.
Cestoviny so syrovou omáčkou s tofu
Uvaríme si cestoviny klasickým spôsobom v slanej vode. V miske si vidličkou popučíme tofu zmiešané...
Raňajky z kapsičky
Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj...
Slaný zeleninový koláč
Ošúpanú a postrúhanú cuketu zmiešame s ovarenou brokolicou nakrájanou nadrobno. Pridáme nakrájanú cibuľku, strúhaný syr...
Fazuľa a tofu s lečom
Je to rýchly, zdravý a lacný recept z kucharskej knihy Dobrý rok :) Fazuľa (celkovo strukoviny)...
Ovsené placky
Tieto placky sú jednoduché, dajú sa rôzne obmieňať a sú vhodné aj pre vegánov:)
Šampiňónová roláda z lístkového cesta s mozzarellou a paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné!
Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...
Indonézske rezance
Na masle poprazit por, neskor pridat papriku a mrkvu nakrajanu na platky, huby shitake a...
Biber kızartması/Pečená paprika
Opečená zelená paprika v paradajkovej šťave/omáčke. Teraz v lete, keď je v záhradách plno zeleniny,...
Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta
Recept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú. Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak...