Jablkový zákusok fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 18. januára 2012

Tento zákusok nám robievala ešte moja mamina, keď sme boli deti. Na raňajky ako stvorený, rovnako dobre chutí aj po večeri.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 g
200 g (margarín)
1 ks čerstvé celé
1 ks
1-1,5 ml vlažné
plnka:
6-7 ks
1 bal.
 posekané
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dosku si pripravíme suroviny na cesto, aj formu na pečenie.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracujeme na hladkú hmotu. Pri miesení pridávame mlieko podľa potreby.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si predelíme na dve polovice, rozvaľkáme, jednu časť prenesieme do vymastenej formy, popicháme vidličkou.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistíme jablká, nastrúhame na cesto. Ak sú jablká kyselšie , môžeme posypať cukrom. Posypeme pudingovým práškom a nakrájanými orechami. Pomocou valčeka , prenesieme druhé cesto na vrch jabĺk. Urovnáme, popicháme vidličkou a dáme piecť.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C , asi 20-25 minút.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí, nakrájame a pocukrujeme.

    Jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
hmm, jablkove pite - vyborna klasika, vdaka za pripomenutie. Pamatam, ze ho robievala uz moja babka. Upeciem ho ked syn pride nabuduce domov. Ked bol malicky chcel aby som upiekla ten "jablkovy kolas zhola zdola cesto".
Presne taký istý som piekol aj dva krát do týždňa keď boli deti malé (pred viac ako tridsať rokmi!) . Ale @sladkacokolada nejak si neviem predstaviť "9 ročné dievča,Trenčín" , ako uvádzaš v profile , kedy bola malé decko!! :)
No idem si variť kávu, hodil by sa kúsok :-)), už som niečo takéto pár mesiacvov nepiekla .... ale 9 ročné dievča :-)) ????
Jablkové pité je výborný koláčik. Práve som si uvarila kávu a išla k pc. Dala by som si kúsok.Prekvapil ma ten pudingový prášok. Vyskúšam podľa teba . Recept je už v kk.
aj u nás beží táto klasika najmä v sezóne jablk ked cupkajú dole už síce zrelé ale trochu skôr ako ich stihneme obrať . Aj mna prekvapil ten pudingový prášok , možno, že vsaje šťavu s jablk a nepremočí spodné cesto , tak aby som sa presvädčila o účinnosti urobím podla teba a ešte ta chválim za krásný foto postup aj za celý výsledok na tacké , taký lákavý je , že až tak rozvoniava aj z PC.
všetkým ďakujem za komentáre, potešili , veľmi. Premýšľala som nad tým pudingovým práškom, no nevedela som sa k tomu vyjadriť, lebo v živote som bez pudingu nejedla, tak neviem porovnávať, ale ako píše @marijanka712 može to byť presne tak, že ten prášok vsaje šťavu z jablk a cesto zostane nepremočené. Ešte dnes sú výborné, cesto jemnejšie ako včera.
poznám ho a vrelo odporúčam, už ho pečiem vyše 20 rokov a mám ho tu tiež pod názvom babkin jablkový koláč, je výborný @sladkacokolada krásne sa ti vydaril, velmi pekne spracovaný recept a aj koláčik či fotky sú krásne:-))....a teraz pozerám suroviny, tak ty máš v plnke ešte puding a orechy, môže byť ešte lepšia tá chuť, mňam

Pridaj komentár k receptu: