Foto: sladkacokolada
Tento zákusok nám robievala ešte moja mamina, keď sme boli deti. Na raňajky ako stvorený, rovnako dobre chutí aj po večeri.
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
200 g (margarín) |
|
1 ks čerstvé celé |
|
1 ks |
|
1-1,5 ml vlažné |
|
plnka: | |
6-7 ks |
|
1 bal. |
|
posekané |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Na dosku si pripravíme suroviny na cesto, aj formu na pečenie.
-
2
Spracujeme na hladkú hmotu. Pri miesení pridávame mlieko podľa potreby.
-
3
Cesto si predelíme na dve polovice, rozvaľkáme, jednu časť prenesieme do vymastenej formy, popicháme vidličkou.
-
4
Očistíme jablká, nastrúhame na cesto. Ak sú jablká kyselšie , môžeme posypať cukrom. Posypeme pudingovým práškom a nakrájanými orechami. Pomocou valčeka , prenesieme druhé cesto na vrch jabĺk. Urovnáme, popicháme vidličkou a dáme piecť.
-
5
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C , asi 20-25 minút.
-
6
Po vychladnutí, nakrájame a pocukrujeme.
jablkove kolaciky mame radi;-)