Foto: nazarboncuk
Moja dnešná večera slamenej vdovy. Nič prevratné, ale zato rýchle a chutné. A navyše sezónne ;-) Inšpirácia: Apetit
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiačky očistíme pod tečúcou vodou. Nemusíme šúpať. Každý zemiak prekrojíme na polovicu (ak sú úplne maličké, môžeme ponechať v celku). Vložíme do studenej vody a uvaríme, tak aby boli uvarené, ale stále pevné. Pred koncom varenia vhodíme do vody vylúpaný hrášok (prípadne mrazený, alebo struky cukrového hrášku). Zemiaky scedíme a vložíme do misky.
- 2
Na zálievku zmiešame olej, citrónovú šťavu, horčicu, osolíme, okoreníme a ochutíme sušenou (alebo čerstvou) mätou.
- 3
Jarnú cibuľku a pažítku nasekáme a vhodíme do misky k zemiakom. Pridáme zálievku a opatrne premiešame. Teplý šalát nakoniec ochutíme ešte kúskom mäkkého masla, opäť premiešame, nech sa maslo rozpustí a hneď podávame. Dala som si k nemu kúsok májovej bryndze a bolo to fajn. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu