
Šomlói halušky z mikrovlnky
Už dávnejšie som sa tento chutný, ale kalorický zákusok chystala vyskúšať. Myslím, že sa...

Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...

Len také špagety...
... veď to poznáte, dostanete na niečo chuť, a nič vás nezastaví... ja som...

Hubové čevapčiči
Tohotoročná jeseň je bohatá na zber húb... Počasie nám praje a huby už máme nasušené, zavarené,...

Olivová tapenáda podľa mňa
Tak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!!...

Jahodovo-tvarohový koktail
Keďže je jahodová sezóna a ako som si všimla je tu jahodových koktailov ako maku a ja...

Lacné šišky
Vypracuj vláčne cesto daj kysnúť , rozvaľkaj , vykrajuj šišky na každej urob jamku a daj ešte...

Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Zapekaná cuketa s Nivou
Jednoduché a rýchle jedlo s minimum surovín. Napriek tomu chutné.

Karamelové rezy na oblátke
Vajcia vyšlaháme s cukrom, pridáme orechy zamiešané so strúhankou a múkou a práškom do pečiva...

Tofu guľky na sladko
Zdroj - www. dobruchut. azet. sk. Mala som raz tofu, ktorému končila doba spotreby a...

Jablková torta
Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.

Avokádová nátierka z 3 surovín
Mala som v chladničke Gazdovský syr a Avokádo - tak som kombinovala :-)

Šošovica se špenátem
Jednoduchý, ale trochu jiný recept na čočku, třeba i novoroční. Jeden z receptů na...

Rebarborový koláč s posýpkou
Rebarboru ošupeme a nakrájame namenšie kocky. Do roztopeného masla primiešame múku, cukor a tým vytvorýme posýpku....

Baklažánová príloha – iba tak – alebo aj ako príloha k vyprážaným rezňom
Podľa diskusných príspevkov niektorých milých varecháčiek, vážených varecháčov i drobných varechárčiat som sa dozvedel, že...

Tekvicové cesto na ovocné guľky alebo šúlance
Máme veľa tekvíc. Rozdávam, varím z nich pomaly každý deň a mám odloženú na zimu...

Hrášková hokaido polievka
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi...

Citrónové muffinky
Pamätám si, že keď som prišla prvýkrát na Sicíliu, bolo to na jar, bola...

Zeleninový šalát s fetou
Nie že by som si robila ilúzie o zelenine z obchodu, veď raz za čas ma...

Gomboce od oka
Tento názov som zdedila. Čo si pamätám, vždy sme ich tak volali. Možno v každom regióne...

Lievance Halloween
Chcela by som pripomenúť recept, ktorý pobavý nielen deti ale aj dospelých . Tieto lievance sú...

Goody-foody Burger
Goody-foody steaky sú moje obľúbené, sú rastlinného pôvodu, svojim vzhľadom, chuťou a konzistenciou však pripomínajú mäsové...

Slivkové a marhuľové taštičky
Jedlo je obľúbené hlavne u detí, ale nepohrdnú ani dospelí.

Jemný paradajkový džem s chilli a bylinkami
Pre mňa obrovské prekvapenie - tá delikátna chuť ma jednoducho dostala. Prvýkrát som robila minulý rok...

Fenyklová příloha k masu
A nejen příloha, ale i samostatné jídlo s pečivem, nebo příloha k bramborám.

Tofu ako plnené vajíčka
Tofu dobre osušíme medzi papierovými obrúskami, nakrájame na kocky alebo formičkou vykrojíme "vajíčka".

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...