Foto: alena45
Postup
-
1
Všetky suroviny a žĺtok zmiešame dohromady, vytvarujeme valec, zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny.
- 2
Cesto vyberáme z chladu postupne, cca po tretinách, rozvaľkáme na 2-3 mm, vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, celé koliesko potrieme vyšľahaným bielkom, na jednu polovičku kladieme arašidy, v rume namočené hrozienka, nalámané kúsky čokolády, vlašské orechy, kúsky mandlí, (stačí zo zoznamu vybrať len dva druhy, ale najdôležitejšie sú arašidy), druhú polovičku cesta jemne pritlačíme a vytvoríme mušľu. Pomáhame si nožíkom, lebo cesto sa zvykne trochu lepiť, keďže plnenie trvá dlhšie.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení môžeme posypať práškovým vanilkovým cukrom alebo ozdobíme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu