Šošovicový šalát

martina34 - fotkamartina34, 19. februára 2010
Šošovicový šalát
Foto: martina34

Dlhšiu dobu som plánovala tento šalát urobiť, bála som sa, či to niekto bude jesť, teda, či to zvládnem aj ja, ale dnes mi Zobraziť celý popisDlhšiu dobu som plánovala tento šalát urobiť, bála som sa, či to niekto bude jesť, teda, či to zvládnem aj ja, ale dnes mi ho kolegyne pochválili a chutil aj mne...

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
5 dkg
3 PL
2 PL
podľa chuti
štipka
štipka
pár bobúľ




Postup

  1. 1

    Na tento recept môžeme použiť šošovicu z konzervy alebo si šošovicu uvaríme. Pokiaľ použijeme šošovicu z konzervy, najskôr ju prepláchneme a vložíme do misy. Nakrájame si uhorku, paradajku, reďkovky a syr. Posypeme morskou soľou, drvenými čili papričkami a provensálskym korením. Pridáme balzamikový ocot a premiešame a pridáme hrozno. Je to sýte jedlo, vhodné na sacharidový obed alebo večeru.

Diskusia k receptu

zela
Mávame rôzne šaláty,urobím aj tento. Robievam cestovinový šalát - uvarím mušličky/z pol sáčku cestovín/,dám ich do misky.Pokrájam tvrdý syr nadrobno,pridám do cestovín,hrášok z 1 konzervy/vlejem aj trochu šťavy z konzervy/,pokrájam nadrobno 10 dkg šunky -pridám a všetko pokrájam./Niekedy robím tento šalát s ryžou/.
zela
Prepáčte - v predposlednej vete o cestovinovom šaláte som urobila chybu - ....všetko premiešam.Vďaka za porozumenie.
zela
Prepáčte - v predposlednej vete o cestovinovom šaláte som urobila chybu - ....všetko premiešam.Vďaka za porozumenie.
uschi
Vyzerá dobre, myslím, že ho vyskúšam.
martina34
Áno, šalát sa dá urobiť na veľmi veľa spôsobov. Ja sa snažím hlavne suroviny nemiešať, teda aby boli dodržané zásady delenej stravy. U mňa cestoviny so šunkou nejdú dokopy, ale inak môže byť dobré. Fantázii sa medze nekladú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia