Tofu guľky na sladko

aleana - fotkaaleana, 10. novembra 2014
Tofu guľky na sladko
Foto: aleana

Zdroj - www.dobruchut.azet.sk. Mala som raz tofu, ktorému končila doba spotreby a nevedela som, čo s ním...na slano som ho nechcela robiť, a pri prezeraní receptov som natrafila na tento - a bolo rozhodnuté.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
4 PL
1,5 PL
2 ks
1 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tofu vyberieme z obalu a dáme do vhodnej nádoby. Tekutinu vylejeme. Tofu môžeme nakrájať na menšie kúsky (nemusíme), pridáme vajíčka a olej a všetko rozmixujeme na hladkú kašu. K rozmixovanej zmesi pridáme postupne múku a krupicu. Zmiesime. Z cesta odtrhujeme malé kúsky (pomáhame si múkou, ak sa cesto lepí), vytvarujeme v ruke placku, do ktorej dáme ovocie. (Ja som plnila mrazenými jahodami, kompótovými marhuľami a do jednej som dala kocku čokolády :-) Guľku poriadne uzavrieme. Hotové guľky vkladáme do osolenej vriacej vody a varíme, kým vyplávajú hore. Preložíme do misy. Môžeme posypať opraženou strúhankou, makom, škoricovým cukrom, poliať čokoládou...Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

monnikka
paráda, tofu používam v kuchyni často, toto určite zaradím do jedálnička, vďaka za rp
aleana
@babav no keď nepočítame cukor na posýpku, tak áno...ja som si guľky posypala zmesou opraženej strúhanky a xylitolu. Používam aj kokosový cukor, ale momentálne som nemala...
naladena
Mozem sa opytat - aky mate nazor na xylitol? Bukovsky vo svojej knihe pise, ze je to rovnaky synteticky cukor ako napr. sorbitol. Ze nie je zdravy... :-/ Inac, recept ukladam aj ja. :-)
monnikka
ja cukrujem hroznovým cukrom - glukopurom, alebo pomletým hnedým cukrom
aleana
@naladena na xylitol nemám vyhranený názor, ale myslím si, že je zdravší ako napr. sukralóza alebo iné diabetické sladidlá ako aspartam, sacharin a podobne...zvykne sa pri ňom uvádzať, že má preháňavé účinky alebo sa môžu vyskytnúť žalúdočné kŕče, ale ja som nemala od neho žiadne problémy...
evanaaa
@naladena - Xylitol je vyrobený na prírodnej báze, z klasov kukurice ( nie zo zŕn) a nemá pachute, aspoň pre mňa je podobný chuťovo viac bielemu sukru ako iné umeliny. Ani pán Bukovský nemá vždy pravdu. Súhlasím s @aleana. Takí diabetici si veru nemajú z čoho veľmi vyberať. Skús pozrieť na Neera.sk, ak sa namýlim.......

Zaujímavé video z archívu TV Varecha