Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
Foto: archaa
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným ovocím podľa Zobraziť celý popis10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh a hrozienka nahradiť iným sušeným ovocím podľa vašej chuti…
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g (zaliate vriacou vodou) |
|
500 g alebo tvaroh |
|
250 g |
|
1,5 dl |
|
50 g |
|
16 ks |
|
Okrem toho: | |
na vymastenie misy |
|
500 ml |
|
100 g |
|
4 ks |
|
Kompót: | |
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Hrozienka scedíme. Mlieko privedieme s cukrom do varu a sparíme ním mak. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
- 2
Ricottu zmiešame s makom a hrozienkami.
- 3
Naplníme ňou sáčik alebo ozdobné vrecko a plníme cannelloni, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej formy vedľa seba. Pripravíme si zálievku z mlieka, cukru a vajec a zalejeme ňou obsah zapekacej misy.
- 4
V rúre pečieme asi 40 minút. Vyberieme, necháme prechladnúť a trochu pocukrujeme.
- 5
Kompótovú šťavu scedíme do hrnca , pridáme solamyl a dobre prešľaháme, privedieme do varu a keď zhustne, pridáme slivky. Este krátko necháme prejsť varom a podávame s cannelloni…
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu