Foto: pumaamravec
Tento dezert na spôsob mliečnej ryže mi robievala babka keď som bola ešte malá. Je veľmi lahodný a spravený doma s minimálnou námahou. Stačí Zobraziť celý popisTento dezert na spôsob mliečnej ryže mi robievala babka keď som bola ešte malá. Je veľmi lahodný a spravený doma s minimálnou námahou. Stačí všetko zmiešať a ostatné za vás spraví rúra.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Nádobu z jenského skla si vymastíme maslom a na dno dáme ryžu.
-
2
Posypeme vanilkovým cukrom. Ja som použila vanilkový trstinový.
-
3
Na miernom ohni si v mlieku roztopíme čokoládu a pridáme kakao. Dovedieme takmer k bodu varu a odstavíme z ohňa.
-
4
Vylejeme na ryžu s cukrom, necháme 10 minút odstáť a dáme do rúry predhriatej na 160°C a necháme piecť hodinu. Niekedy neodolám a tento dezert odjedám hneď po vytiahnutí z rúry, ale najlepšie chutí vychladený na izbovú teplotu posypaný kakaom a hoblinkami čokolády. :)
Diskusia k receptu