Suché makové lokše

azza - bez fotkyazza, 11. januára 2011

Tieto lokše máme velmy radi ako nahradu za rezance s makom

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

400 g
 podla potreby
 podľa chuti
20 g, alebo orechy
 podla chuti
150 g




Postup

  1. 1

    Múku vodu a soľ ,zmiešame a vypracujeme cesto. Rozkrajame na menšie kúský .Rozvalame na placky cca 3mm. A upečieme na suchej platni.

  2. 2

    Mak zomelieme. Dáme variť vodu ,keď vie pridáme cukor .Lokše roztrháme na drobné kúsky . Medzi tým si nechame rozpustiť maslo.

  3. 3

    Lokše zalejeme vodou , nechame trochu nasiať. Dame mak a zalejeme maslom.Dobrú chuť

Diskusia k receptu

marca
Tieto lokše su dobré aj so škoricou, a výborné sú s kyslou kapustou na slano.
lucylee
ďalší zaujímavý spôsob prípravy lokší...mohli by sa použiť aj orechy?
ailuj82
ja robím podobné, len ich zvlhčím mliekom, posypem tvarohom a posolím. Už sme dávno nemali, ďakujme za pripomenutie.
sovka62
Keď mama robievala rezance, opekala nám na platni ten vrchný a spodný oblý kúsok cesta, čo zostal, keď krájala pásy. Zväčša sme ich zjedli len omastené a osolené, ale občas nám opiekla pásy z celého cesta, potrhala a to ostatné ako v tvojom recepte. Naozaj veľmi dobré.
ela77
sovka62, -pripomenula si mi detstvo, aj my sme to tak robievali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia