Goji palacinky fotorecept

zasterka - fotkazasterka, 8. novembra 2010
Goji palacinky (fotorecept)
Foto: zasterka

Inšpirácia pre toho, kto má rád palacinky trochu inak...

40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
4 ks
440 g
 štipka
  štipka
 na vyprážanie
Plnka:
230 g
20 g
1 ks, bio
Poleva:
100 g
35 g
60 g, lúpané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na palacinky. Mlieko vylejeme do väčšej misy, pridáme celé vajcia, rozšľaháme, potom pridáme múku, trošku trstinového cukru, mierne osolíme a zmes dobre rozmiešame. Necháme ju 10-15 minút odstáť, potom pečieme palacinky.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dáme trošku oleja, necháme zohriať a naberačkou nalejeme malé množstvo cesta, ktoré rovnomerne rozlejeme po celej panvici.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je jedna strana upečená, palacinku otočíme a pečieme z druhej strany.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové palacinky natierame džemom (použila som domáci ríbezlovo-malinový),

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plnkou,

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zrolujeme a polejeme polevou.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava plnky: Sušené goji namočíme na 10-15 minút do vlažnej vody (ostane mäkké). Potom vodu zlejeme. Tvaroh vymixujeme sekáčom alebo ponorným mixérom do hladka. Pridáme vanilkový cukor, goji a spolu dobre premiešame.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príprava polevy: Na panvici (na troške oleja) opražíme do zlato-hneda lúpané mandle.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme ich vychladnúť a najemno rozsekáme.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V hrnci (na najslabšom plameni) necháme roztopiť rozlámanú čokoládu spolu s CEROU. Prelejeme do misky, pridáme rozsekané mandle, premiešame a polievame hotové palacinky.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Goji je kustovnica čínska. Už sme na Varechu mali o ňom diskusiu, skús si ju nájsť.
A ak by si ju chcela, u nás ju predávajú v zdravej výžive v tej uličke, kde bola kedysi Obuv (dnes akási banka) a ide sa ňou z Hlavnej na Vajanského.