Goji palacinky fotorecept

zasterka - fotkazasterka, 8. novembra 2010
Goji palacinky (fotorecept)
Foto: zasterka

Inšpirácia pre toho, kto má rád palacinky trochu inak...

40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
4 ks
440 g
 štipka
  štipka
 na vyprážanie
Plnka:
230 g
20 g
1 ks, bio
Poleva:
100 g
35 g
60 g, lúpané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na palacinky. Mlieko vylejeme do väčšej misy, pridáme celé vajcia, rozšľaháme, potom pridáme múku, trošku trstinového cukru, mierne osolíme a zmes dobre rozmiešame. Necháme ju 10-15 minút odstáť, potom pečieme palacinky.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dáme trošku oleja, necháme zohriať a naberačkou nalejeme malé množstvo cesta, ktoré rovnomerne rozlejeme po celej panvici.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je jedna strana upečená, palacinku otočíme a pečieme z druhej strany.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové palacinky natierame džemom (použila som domáci ríbezlovo-malinový),

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plnkou,

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zrolujeme a polejeme polevou.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava plnky: Sušené goji namočíme na 10-15 minút do vlažnej vody (ostane mäkké). Potom vodu zlejeme. Tvaroh vymixujeme sekáčom alebo ponorným mixérom do hladka. Pridáme vanilkový cukor, goji a spolu dobre premiešame.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príprava polevy: Na panvici (na troške oleja) opražíme do zlato-hneda lúpané mandle.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme ich vychladnúť a najemno rozsekáme.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V hrnci (na najslabšom plameni) necháme roztopiť rozlámanú čokoládu spolu s CEROU. Prelejeme do misky, pridáme rozsekané mandle, premiešame a polievame hotové palacinky.

    Goji palacinky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
A ak by si ju chcela, u nás ju predávajú v zdravej výžive v tej uličke, kde bola kedysi Obuv (dnes akási banka) a ide sa ňou z Hlavnej na Vajanského.
Sušené goji majú u nás už dlhšiu dobu v Bille,ľudia to nepoznajú, tak ani nekupujú, ale ja si to, už aj kvôli tým vitamínom, najmä C, tuším najbližšie kúpim a budem používať miesto hrozienok, ap.A tak dochutené palacinky si urobím a polejem miesto čokolády buď javorovým sirupom, alebo vanilkovým topingom.
Presne ako píše @sovka , goji (godži) je kustovnica čínska... veľmi zdravé ovocie a veľmi chutné, výborné namiesto hrozienok do koláčov, jogurtov, musli... mne to chutí podobne ako hrozienka, len trošku trpkejšie, ale píše sa, že vraj to pripomína chuť brusníc, jabĺk, šípok... kto si chce prečítať o goji, nájde viac na: www.goji.sk
kde si na to prišla dať goji do palaciniek? Perfiš nápad! Ja si ho dávam do nastrúhaného jabĺčka s mrkvou, ale toto určite vyskúšam
@lucylee dík, raz večer som v posteli rozmýšľala kde by som túto "superpotravinu" zamaskovala, aby aj deti zjedli... palacinky milujú, tak som to riskla... a dobre som urobila :-) a s tým jabĺčkom a mrkvou to vyskúšam, isto je to tiež super!
Kustovnica činska je veľmi zdravá a používame ju odkedy bola na vareche diskusia.Mne osobne viac chutí jojoba,tá sa podobá na datlu aj trošku tak chutí len je aj odosť drahšia.Použiť ju ako náplň by ma nenapadlo ani v tej posteli... (-: ))))
Recept ukladám a keď mi vypučia prvé plody na kustovnici použijem :-) zasadila som ju v máji a doteraz narástla cca 50 cm. Goji je v ponuke v Tescu a dá sa kúpiť výhodne cez internet milé spoluvarešky .-)
Áno, kúpila som ho v kauflande, obsahuje trstinový cukor - preto zrejme tá vyššia cena. Čo sa týka mandlí, @marienka44 skús ich dať do hrubšieho mikroténového sáčku (používam na takéto účely sáčky do mrazničky) a tlčikom na mäso (tou drevenou časťou) rozdrviť na kúsky... ak má niekto lepší nápad či zlepšovák sem s ním :-)
Evanaaa, vidíš ako chtiac- nechtiac henten týpek urobil reklamu tvojmu receptu. A či to nie je nejaký tvoj tajný obdivovateľ. Nemáš copy, tak ťahá za recepty. Nuž doba sa mení. Inak aj ja robím kombinovanú plnku do palaciniek, je to lahodnejšie. Pokiaľ ta príspevky pobavia, tak splnili účel.
Práveže ma pobavili, lebo som bola v tom, že je to ešte dieťa (!), no keď som sa dozvedela vek, ešte viac, inak by som s ním viac nedebatila.
Tak ja som doteraz robila palacinky len ako sbohemrozume :) ale nedá mi nevyskúšať tie z 36 vajec a na4, kovodilo - ďakujem za recept :)
Super recept s goji, na palacinky občas ešte namiesto takejto polevy dávam BB puding (pozor miešať aby nestuhol) a šľahačku.

Pridaj komentár k receptu: