Foto: zasterka
Inšpirácia pre toho, kto má rád palacinky trochu inak...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 l |
|
4 ks |
|
440 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
na vyprážanie |
|
|
|
Plnka: | |
230 g |
|
20 g |
|
1 ks, bio |
|
Poleva: | |
100 g |
|
35 g |
|
60 g, lúpané |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto na palacinky. Mlieko vylejeme do väčšej misy, pridáme celé vajcia, rozšľaháme, potom pridáme múku, trošku trstinového cukru, mierne osolíme a zmes dobre rozmiešame. Necháme ju 10-15 minút odstáť, potom pečieme palacinky.
-
2
Do panvice dáme trošku oleja, necháme zohriať a naberačkou nalejeme malé množstvo cesta, ktoré rovnomerne rozlejeme po celej panvici.
-
3
Keď je jedna strana upečená, palacinku otočíme a pečieme z druhej strany.
-
4
Hotové palacinky natierame džemom (použila som domáci ríbezlovo-malinový),
-
5
plnkou,
-
6
zrolujeme a polejeme polevou.
-
7
Príprava plnky: Sušené goji namočíme na 10-15 minút do vlažnej vody (ostane mäkké). Potom vodu zlejeme. Tvaroh vymixujeme sekáčom alebo ponorným mixérom do hladka. Pridáme vanilkový cukor, goji a spolu dobre premiešame.
-
8
Príprava polevy: Na panvici (na troške oleja) opražíme do zlato-hneda lúpané mandle.
-
9
Necháme ich vychladnúť a najemno rozsekáme.
-
10
V hrnci (na najslabšom plameni) necháme roztopiť rozlámanú čokoládu spolu s CEROU. Prelejeme do misky, pridáme rozsekané mandle, premiešame a polievame hotové palacinky.
Diskusia k receptu