Olivová tapenáda podľa mňa

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 21. mája 2013

Tak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!! Recept na tapenádu som si upravila, niečo som nedala, niečo Zobraziť celý popisTak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!! Recept na tapenádu som si upravila, niečo som nedala, niečo pridala ;-) Prvýkrát som ju robila asi pred polrokom a neskutočne mi zachutila :-)

Suroviny

25 ks
2 strúčiky
 alebo parmezán
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cesnak som pretlačila a prihodila k ostatným surovinám a rozmixovala. Ražný chlieb so slnečnicovými aj tekvicovými jadierkami, ktorý som si včera doma upiekla, som si dva krajíčky na sucho opiekla na panvici a natrela tapenádou. Je to úplne, že MŇAM!!!

    Olivová tapenáda podľa mňa - obrázok 1
  2. 2

    Dovolím si povedať, že týmto zabodujete u akejkoľvek návštevy, ja som nadšená :-) A ako nápoj som si pripravila: odšťavila mrkvu, zeler, petržlen, cviklu, pridala pár kvapiek olivového oleja a trocha vody.

Diskusia k receptu

vicus
Ja veľmi môžem takéto! :) A ten syr džiugas, čo to je zač, kde sa dá zohnať? :)
jujoska
@vicus je to syr parmezanoveho typu, podla mna mozes dat parmezan, alebo nas Vrsatec
nena73
Zuzka a koľko má byť toho syra? 10 dkg či viac?
lakey
Keď odšťavím mrkvu, zeler, petržlen, cviklu, čo potom použiť? To husté, (také suché pyré) alebo tu šťavu. Ďakujem vopred za odpoveď.
zuzananoskova
Juuj, tak ten syr nevážim, dám pomenej, premixujem a ochutnám ;-) Na pitie šťavu a samozrejme do toho dať aj "suchú" vlákninu. Nedávam všetku, zvyšok zamrazím, použijem do boršču ;-)
lakey
Takže šťavu, chápem a ďakujem pekne.
ginger
Vynikajúce ! Robila som aj zo zelených olív plnených papričkou, tiež bolo fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia