Cestovina s duseným kalerábom fotorecept

kata50 - fotkakata50, 23. júna 2011
Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept)
Foto: kata50

Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete...:-))

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

CESTO:
3 ks
PLNKA:
3 ks
2 PL
1 ČL
 podľa chuti
NA VRCH:
125 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Kaleráby očistíme a na perličkovom strúhadle postrúhame. Dáme dusiť na zohriaty olej, trochu osolíme a okoreníme. VODOU NEPODLIEVAME. Dusíme prikryté a občas premiešame.

    Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z hrubej múky a vajíčok si pripravíme cesto, rozvaľkáme a necháme nepokrájané usušiť. Potom suché opatrne polámeme na rôznu veľkosť.

    Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť do posolenej, vriacej vody.

    Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme cibuľku a opražíme ju na masle.

    Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarenú cestovinu scedíme, krátko prepláchneme vlažnou vodou, a zmiešame s podusenými kalerábikmi. Ešte osolíme, okoreníme čerstvým korením a polejeme opraženou cibuľkou. A už si len pochutnávame. Však nemusí byť vždy mäso. :-))

    Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jody
toto sa mi ale strašne páči! neujde sa mi? :-)
elantra
taketo som robila nedavno, este som tam supla aj za hrst mladeho hrasku. je to velmi chutne.
sladkacokolada
aká zaujímavá cestovinka, doteraz som robila iba slíže,vyskúšam aj toto, veď nemusí byť všetko až také úhľadné:)
marcy
kuchár v súťaži toto rezancové cesto dal surové zapiecť na 5 min. do rúry na plech vcelku,potom ho potrhal,uvaril ( kyslá smotana+tvaroh + slaninkové čipsy+ vňatka zelená ) vyhral,hoci konkurencia bola silná,teraz to vyskúšam s mladými kalerábmi,bo mi chcú potvory pukať:-(...vďaka za inšpiráciu
pacik
Mne už popukali, ide sa zajtra variť :-)
pacik
Aký milučký tanier... Z neho musí naozaj chutiť
kata50
Ďakujem za váš záujem:-)) Nech vám chutí.
hubata
Moja svokra pochádzala z Rimavskej Soboty a tam takto robili fliačky s kalerábom. Ja som dovtedy poznala len šunkové fliačky ale tie jej sa mi páčili tiež. Tak toto je podobné, ďakujem že si mi tento recept pripomenula.
kata50
Urobte si ich. Pochutnáte si. Chuť duseného kalerábu trošku podporte soľou a čiernym korením a je to !
dejdril
Dobré sú aj posypané cukrom, môžu sa takto urobiť aj halušky aj tie sú chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia