Foto: kata50
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete...:-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kaleráby očistíme a na perličkovom strúhadle postrúhame. Dáme dusiť na zohriaty olej, trochu osolíme a okoreníme. VODOU NEPODLIEVAME. Dusíme prikryté a občas premiešame.
-
2
Z hrubej múky a vajíčok si pripravíme cesto, rozvaľkáme a necháme nepokrájané usušiť. Potom suché opatrne polámeme na rôznu veľkosť.
-
3
Dáme variť do posolenej, vriacej vody.
-
4
Medzitým si pripravíme cibuľku a opražíme ju na masle.
-
5
Uvarenú cestovinu scedíme, krátko prepláchneme vlažnou vodou, a zmiešame s podusenými kalerábikmi. Ešte osolíme, okoreníme čerstvým korením a polejeme opraženou cibuľkou. A už si len pochutnávame. Však nemusí byť vždy mäso. :-))
Diskusia k receptu