Gaštanovo-nugátové šuhajdy s lieskovcami a džemom
veľmi chutné
porcií
príprava
Suroviny
| 300 g, /čoko. tyčinka/ |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 70 g |
|
| PLNKA: | |
| 170 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| 100 g , /nie margarín!/ |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| na dokončenie |
|
| a papierové košíčky |
|
Postup
-
1
Tyčinky ľadové gaštany /6ks/ a čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca nad paru rozpustiť. Pridáme maslo a ceru a miešame kým sa všetko rozpustí a do hladka spojí.
-
2
PLNKA: do hrnca dáme mlieko, cukor, vanilku, maslo a pomleté lieskovce /ja som ich najskôr opražila na suchej panvici a v utierke vyšúchala aby zišla šupka/ a chvíľu povaríme. Do uvarenej plnky pridáme rum.
-
3
Pripravíme si košíky.
-
4
Na dno každého košíka dáme malou lyžičkou trochu čokolády /tú si necháme stále nad parou, lebo rýchlo tuhne/, trochu lekváru, za lyžicu lieskovcovej plnky a zalejeme čokoládou. Ozdobíme jedlými *gorálkami* a necháme stuhnúť. Zostalo mi trochu plnky a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Rozmixovala som 1 horalku, zamiešala s plnkou a dala do košíčkov. Mňam.









Diskusia k receptu