Foto: hviera
Máme veľa uhoriek, a keďže surové ich moc nemusím, musím s nimi niečo vymyslieť.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uhorky som ošúpala, nakrájala, ak sú väčšie jadierka, môžeme vybrať, ale nemusíme. Väčšinu som nechala. Zemiaky aj mrkvu nakrájame na kocky. Uhoriek by malo byť trochu viac, ako zvyšku zeleniny, aby to malo jemnú uhorkovú chuť. Pridáme jeden cesnak, soľ a korenie, a varíme do mäkka.
- 2
Po uvarení necháme vychladnúť, rozmixujeme ponorným mixérom, prípadne dochutíme ešte soľou a korením, pridáme smotanu na varenie (pol malého téglika mi stačilo), a rozpučený cesnak. Trochu prevaríme a môžeme podávať.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu