Bavorské karfiolové placky
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Halušky rôznych chutí
Milujem krupicové halušky v polievkach. A je ich toľko variácií, akú veľkú len máte kuchársku...
Fazuľa a tofu s lečom
Je to rýchly, zdravý a lacný recept z kucharskej knihy Dobrý rok :) Fazuľa (celkovo strukoviny)...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Bezlepkové palacinky
Múku, vajíčka, cukor a soľ som zmiešala s troškou mlieka (šľahala som mixérom). Vznikne...
Cottage zeleninový šalát
Výborný šalát pripravený z cottage cheesu a čerstvej zeleniny :)
Rebarborový koláč s tvarohom a lieskovcami
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások...
Praženica zo Zlata
Môj syn má rád toto jednoduché a chutné jedlo, sám si ho vždy pripravuje a pre...
Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...
Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...
Tekvicové cappuccino s jadierkami
Do orestovanej cibule na oleji vložíme očistenú natrúhanú tekvicu podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Rozmixujeme,...
Piškótový malinový koláč
Žĺtky vymiešame s cukrom a mliekom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh
Hroznový závin
Stane sa mi, že keď kúpim na pohľad krásne , veľké hrozno, nesplní moje očakávanie. Je kyslé...
Rožok s kakavkom
Toto som jedávala, keď som bola malá. Je to tatinova špecialitka. Keď mi príde...
Tajine zo zimných druhov zeleniny a cíceru
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, ...
Olivová tapenáda podľa mňa
Tak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!!...
Chlieb bezlepkový a žemle asi najjednoduchšie
Nezvyknem kupovať chlebové zmesi, ale bola v ponuka v akcii, tak som vyskúšala. Najprv...
Tofu na čínsky spôsob
Tofu pokrájame na kocky a vložíme do misy. Poprášime korením, paprikou, rascou, pokvapkáme...
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...
Valašské koláče
Na prípravu cesta zmiešame Pomocníka na prípravu kysnutého cesta Expres s múkou, cukrom, soľou, ...
Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...
Sladké makové cannelloni s ricottou a slivkovým kompótom
10 minút prípravy a už len šup s nimi do vyhriatej rúry… Miesto ricotty môžete použiť obyčajný tvaroh...
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Teplý zeleninový šalát
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte...
Polievka kelovica – moja aj pôstna
Tohoročný 40 dňový pôst sa blíži ku svojemu koncu. Niekomu ešte možno príde vhod aj tento...