Foto: mariaklara
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja som si urobila zdravšiu verziu. Keďže chutili aj môjmu Zobraziť celý popis Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja som si urobila zdravšiu verziu. Keďže chutili aj môjmu manželovi, bola som spokojná. Recept budem určite robiť častejšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Rožky pokrájame na kocky. Pridáme štipku soli.
-
3
Na rožky nalejeme sójové mlieko ( alebo si s vodou rozriedime suché sójové mlieko ).
-
4
Mlieko nalejeme opatrne, aby sa rožky veľmi nerozmočil. Necháme 10 - 15 min. odpočinúť.
-
5
Postupne pridávame špaldovú múku a premiešame.
-
6
Na pomúčenej doske vygúlame cesto hrubé asi 3 - 5 mm.
-
7
Vykrajovadlom na pirohy vykrajujeme cesto, plníme slivkovým lekvárom.
-
8
Cesto preložíme na polovicu, položíme do formičky, zatlačíme kraje. Zvyšné cesto odkrojíme a ešte znovu spracujeme.
-
9
Pirôžky poprekladáme na pomúčenú tácku. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu.
-
10
No a hotové pirôžky všetky naraz vysypeme do vriacej vody. Necháme ich len 2 - 3 minúty zovrieť, aby vyplávali na povrch.
-
11
Potom ich vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a jemne pomastíme, aby sa nezlepili.
-
12
Rozpustíme si maslo a opatrne opražíme strúhanku.
-
13
Môžeme ich podávať tiež s makom a trstinovým cukrom, mak alebo strúhanku ešte polejeme rozpusteným maslom. DOBRÚ CHUŤ !
varecha.pravda.sk/recepty/pirozky-z-rozkov-fotorecept/173...