Pirohy - celozrnné ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 23. júna 2012

Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja som si urobila zdravšiu verziu. Keďže chutili aj môjmu Zobraziť celý popis Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja som si urobila zdravšiu verziu. Keďže chutili aj môjmu manželovi, bola som spokojná. Recept budem určite robiť častejšie.

30 - 32ks
porcií
10-15 minút
príprava
2 - 3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pripravíme si:

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky pokrájame na kocky. Pridáme štipku soli.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Na rožky nalejeme sójové mlieko ( alebo si s vodou rozriedime suché sójové mlieko ).

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Mlieko nalejeme opatrne, aby sa rožky veľmi nerozmočil. Necháme 10 - 15 min. odpočinúť.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Postupne pridávame špaldovú múku a premiešame.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Na pomúčenej doske vygúlame cesto hrubé asi 3 - 5 mm.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    Vykrajovadlom na pirohy vykrajujeme cesto, plníme slivkovým lekvárom.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto preložíme na polovicu, položíme do formičky, zatlačíme kraje. Zvyšné cesto odkrojíme a ešte znovu spracujeme.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 8
  9. 9

    Pirôžky poprekladáme na pomúčenú tácku. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 9
  10. 10

    No a hotové pirôžky všetky naraz vysypeme do vriacej vody. Necháme ich len 2 - 3 minúty zovrieť, aby vyplávali na povrch.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 10
  11. 11

    Potom ich vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a jemne pomastíme, aby sa nezlepili.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 11
  12. 12

    Rozpustíme si maslo a opatrne opražíme strúhanku.

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 12
  13. 13

    Môžeme ich podávať tiež s makom a trstinovým cukrom, mak alebo strúhanku ešte polejeme rozpusteným maslom. DOBRÚ CHUŤ !

    Pirohy - celozrnné ( fotorecept ) - obrázok 13

Diskusia k receptu

danda3
Veru, toto je super recept na pirohy, tiež som dávala celozrnné pečivo a plnku som dala bryndzovú, teda na slano, ale dala by som si aj tieto Tvoje.☺

Zaujímavé video z archívu TV Varecha