Zemiačiky a lá Jamie Olivier

homarik - fotkahomarik, 14. februára 2011

Jednoduché, rýchle, vhodné ako príloha alebo len tak.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg, stredne veľké
100 g, naozajstné
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie rovnaké kocky a uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Plech si vymastíme maslom, poukladáme naň uvarené zemiaky, ktoré by sa nemali ale prekrývať, navrch si tiež dáme maslo podľa chuti. Okoreníme si ich podľa chuti a pečieme na 250 stupňoch 20minút.

  3. 3

    Zemiaky si z rúry na chvíľku vyberieme, zľahka ich popučíme, nie nadrobno len aby sme im zväčšili plochu, stačí úplne z ľahka. Ingrediencie si dáme podľa chuti, môžeme použiť čokoľvek čo máme radi.. čerstvú bazalku, rozmarín, tymián, a pod. a keď zastávame klasiku tak aj korenie na americké zemiaky. Ja si na to este raz dám maslo, nech to stojí za to :) Pre netradičnú chuť ich pokvapkáme mandarínkami a môžeme medzi zemiaky aj poukladať narezané mesiačiky... Podľa mňa sa dá experimentovať s akýmkoľvek ovocím. A posledný krát zapekáme 20 minút a zemiačiky máme chrumkavé a chutné... Niekedy si ich spravíme na večeru len tak s acidkom...mňam.

Diskusia k receptu

gubics
Je to výborné,len ja tie zemiaky nepredvarím, ale nakrájam na tenké mesiačiky, aj tak sa za tých 20 min. upečú. Výborná je k tomu aj tatarská omáčka, do ktorej si zvyknem jednotlivé mesiačiky namáčať.
Posekané bylinky môžete dať k tomu ako prílohu.
marianne69
..normalne sa mi slinky zbiehaju,mam slabost na pecene zemiaky,paci sa mi aj jednoduchost receptu...
garanco
Dobrý typ, hneď by som si dala! Vyskúšam:-) !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia