Čerešňový koktail fotorecept

hubarka35 - fotkahubarka35, 6. júna 2011
Čerešňový koktail (fotorecept)
Foto: hubarka35

Kedže je sezona čerešní urobila som malej kokteil z nich....doteraz ma to vobec nenapadlo,takto zužitkovat čerešne....a možem napisat že je výborný...

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

300g odkôstkované
500ml
100g




Postup

  1. 1

    pripravime si mlieko.cukor a odkôstkované čerešne.

    Čerešňový koktail (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dáme do vyššej nádoby mliečko a cukor a postupne pridavame čerešne.

    Čerešňový koktail (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozmixujeme....

    Čerešňový koktail (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    moc mi chuti-mnááám.

    Čerešňový koktail (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

janger
To verim, ze je vyborny. Tu chut si uplne viem predstavit.
3sandra3
ano,,, musí byť skvelý... tiež robievam, ale jahodový... čerešní nemáme až toľko, lebo máme mladý stromček
elekra
Čerešne a jahody, to ja môžem. Moje vnúčence zas milujú banány....
hubarka35
diky,všetky kokteiliky z mliekom su vynikajuce...vlastne u mna je kokteil len z mliekom,to ostatné sú miešané nápoje alko a nealko....ja zas vobec nemám čerešnu-bola som kade tade oberat na polnej ceste....mám to tu zmapované čo kde rastie aký strom.....teda kde možem ist-ked to nieje nikoho, ale všetkých.....tak mi to priroda núka obrat.
jerica
@hubarka mám kamarátku z obce VLKY chodievam tam a popri ceste je čerešňová alej , poviem že nevidím oberačov len sem tam nie ako voľakedy keď sa číslovali stromy.V sade máme tri stromy čerešní, prvá je tá čo som z nej driskla dozrieva keď je dobré počasie v strede mája,tá má plody keď dozrejú chuť čokolády s citrónovou príchuťou (zbožňujem tú chuť)z tej som piekla bublaninu a ovocný koláč lekvár je už na polici. Lekvár je vynikajúci z tej májovej , výborná sorta,ďaľšia čereňa dozrieva za tou májovou v júni len tam sa musí ponáhlať so zberom lebo súťaž so škorcami býva neuprosná kto skôr si oberie,tá tretia dozrieva práve tento týždeň,má plody chrumkavé a dobre tvrdé tie sú dobré na zaváranie,len mám na polici ešte zavarené a nespotrebované poháre tak som oslobodená od zavárania čerešní. Za to Tvoj koktail skúsim miesto mlieka len so smotanou . :-))
hubarka35
@jerica aj so smotankou je určite vyborný,keby som tak mala čas,keby si mi predala,keby som mohla dojst a nemáš komu dat dojdem naoberat z nich......veru tak volakedy nás-ako deti vyhanali od čerešni ked sme si šli pár odtrhnut....aj daky hájni-či chotárni chodil a strážil....taky som varila i džemik čerešnový,mnam....
anina23
Ja robim Jahôdhový.Rozmýšľala som,že keby som tam pridala tvaroh,mohol by to byť skvelý dezertík.Neviem či mám vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia