Raw kakaový puding s banánovými vločkami

pumaamravec - fotkapumaamravec, 18. novembra 2013

Jednoduché, zdravé a proste mňam ;)

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 - 2 ks
2 ČL
2 ČL
 nemusia byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a okrem banánových vločiek všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom dohladka. Banány použijeme buď 2 malé alebo jeden veľký. Namiesto karobu je možné použit kakao a namiesto javorového sirupu agáve alebo oboje :)

  2. 2

    Nakoniec posypeme banánovými vločkami. Sú úžasné a je to posledný najlepší úlovok z Bioparku:D Jem ich len tak samotné, posýpam nimi zmrzku, pridávam do dezertov aj raňajkových cereálií :)

    Raw kakaový puding s banánovými vločkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
nekritizujem..zamýšľam sa...:
ak odborníci v mnohých dostupných článkoch naznačili-že najzdravšie pre človeka sú potraviny-suroviny-dopestované v kraji kde žije..je toto zdravé..??
ani jedna z uvedených ingrediencií nie je naša...
opakujem-pýtam sa v dobrom-chcem poznať názor vás-mladších..sčítanejších...
nehovorím o chuti..
želám úspešný deň
@radost mozno to nie je zo surovin dopestovanych na Slovensku ale rozhodne si myslim ze je to zdravsie ako napriklad chleba so slaninou, sice aj z domaceho chovu, kedze obsahuje vela cholesterolu, zivocisneho tuku...napriklad v banane mas serotonin, ktory robi ludo stastnejsimi a avokado obsahuje nenasytene mastne kyseliny zdraviu prospesne a vitaminy napriklad A, C a E, mineraly horcik, draslik;)
A napriklad aj bezne suroviny ako jablka, paradajky, mrkvu ktoru je mozne dopestovat na Slovensku uz dovazaju z celeho sveta takze ak si chces davat pozor a jest len plodiny dopestovane tu musis si bud sama na zahradke sadit alebo nakupovat v zelovoci kde mas istotu slovenskych plodin;)
@root v bode cislo 1 mas ze mozes zamenit karob za kakao;) Toto jedlo sa da pripravit aj s karobom aj s kakom a chut je velmi podobna, a karob je vyborny pre ludi s alergiou na kakao, ved aj oni si chcu pomlsat;)
@root : Samozrejme, o karobe ako o náhrade kakaa viem, takisto aj o alergikoch. Komentár som nemyslel zle a nechcel som sa ťa dotknúť, len pri kliknutí na recept som sa ako veľký milovník kakaa strašne tešil a v surovinách vidím karob, čo ma trošku sklamalo a zarazilo.
Na dobrej domácej slaninke, ktorá nie je napichaná éčkami, nevidím nič zlé. A chlieb je predsa základ. Mnohí si v v rámci zdravej životosprávy odopierajú prílohy k jedlu a dávajú si iba diétne mäsko, zeleninku a šaláty. Ľudský organizmus potrebuje pre svoj chod sacharidy a aj tuky. Keď mu niečo chýba, vypýta si. Treba nájsť správnu rovnováhu, ktorá každému vyhovuje. Žiadny extrém nie je zdravý.
@radost s potravinami je to zložitejšie, aj tak jeden povie, že zdravé je to, jeden, že ono... Keď doktor chváli, čo pacient má rád, pacient plesá a rád verí, že je to zdravé. Keď iný doktor pochváli, čo iný pacient má rád, plesá zas ten. Hlavne sa netreba kvôli tomu trápiť, keby existovala jedna či niekoľko perfektných surovín, tí, čo ich veľa konzumujú, by žili večne. To, čo je pre mňa zdravé, najlepšie cítim na sebe... ako mi potravu trávi a či ma po nej bolí žalúdok, ako vyzerá moja pleť, ako som schopná vnímať chute jedál, či z danej suroviny priberám alebo je moje jedlo vyvážené a držím si dobrú váhu, či jedlo cítiť ešte aj z mojej pokožky a potu, atď.
Podobne robievam denne - a avokado je jedine ovocie, ktore ma v sebe latky potrebne k mazaniu klbov! Nie, extremy nie su tiez zdrave, ale v com je zdravsi cukor alebo kekse, muka a velakrat zial aj mlieko,atd., ktore je vypestovane u nas, ale plne chemikalii. /aj ovocie, zelenina/ Avokado a banan su z jednych "najcistejsich", kedze cez ich supku nevnika do ovocia tolko chemikalii a konz.latok.
Dnes som to skúsila, určite urobím častejšie. Chutí výborne :) Nemala som banánové vločky, ale dala som si na vrch jadierka z granátového jablka, čo sa mi v kuchyni "povaľovalo". :)



@katka75 uprimne Ti poviem, ze neverim Tvojmu tvrdeniu o avokade ako jedinom "mazive" klbov...a uz vobec nie o "cistote" bananov...po bavlniku je pesticidmi najviac osetrovanou rastlinou prave bananovnik...a pesticidy ucinkuju aj systemovo...to znamena, ze ucinne latky su prijimane celou rastlinou a olupanim supky sa nestanu cistymi...
gabriele ,
Hej, to nehovorim, ze je ciste, ale ze je cistejsie. Myslim si, ze to by sme potom nemohli jest nic nakoniec.
kimlo ,
jem pravidelne aj domacu huspeninu a celonocne varene vyvary, ale hovorila som o ovoci :)
v takom banane, ktory kupis u nas v obchode, nie je nielen sero, ale ani tonin :D
oberane za zelena a ofukovane etylenom, dozrievajuce v kamione za prepravy, sorac, nic pre mna.

radsej tu slaninu s chlebom, ked sa hybes, vyhybes :)
No pozrimeže, koľko odborníkov na výživu. To je na medzinárodný vedecký tím tu. :) Som rada, že sme tu v takých dobrých rukách. :)
@kimlo mne osobne bolo po masti zle od žalúdka a potom som ju už jesť nechcela... takže mňa ťažko niekto presvedčí, že masť je pre mňa dobrá, tak ako možno Teba nepresvedčím, že avokádo je dobré pre Teba.
Ale všeobecne som sa len musela pousmiať nad všetkými užívateľmi rozdávajúcimi cenné rady, ktoré si nikto vlastne nepýtal, vážne. :)
Recept som vyskúšala a s obľubou ho používam. Ďakujem.

P.s. Myslím si, že varecha je o receptoch a každý si tu vždy nájde čo mu chutí a vyhovuje a podľa toho si aj vyberá.
Výborný recept, už som ho robila dva razy, jednoduchý a rýchly. Ja dávam len pol avokáda, nakoľko ho až tak neobľubujem, ale v recepte je super, stiahne výraznú chuť banánu. Takýchto receptov nie je nikdy dosť ;))

Pridaj komentár k receptu: