Foto: dorisa
Tieto Vianoce budem pripravovať aj sladkosti z celozrnných surovín a sušeného ovocia, pre moje dcéry. Dnes som robila z tretiny surovín, vyšlo mi 20 Zobraziť celý popisTieto Vianoce budem pripravovať aj sladkosti z celozrnných surovín a sušeného ovocia, pre moje dcéry. Dnes som robila z tretiny surovín, vyšlo mi 20 guličiek.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny na výrobu guličiek.
-
2
Sušené ovocie pomelieme na mäsovom mlynčeku, nakoniec pomelieme chlieb. Na túto prácu si pozvite suseda, alebo svoju silnejšiu polovičku,ufff.
-
3
Do masy vmiešame toľko medu, aby masa držala pokope a aby med "neprekričal" chuť ovocia.
- 4
Dlaňami formujeme guličky o veľkosti vlašských orechov.
- 5
Potom ich obaľujeme v zmesi práškového cukru a kokosu. Necháme ich vyschnúť.(kto má,tak na mriežke)
- 6
Guličky skladujeme zabalené vo voskovom papieri, v dobre uzavierateľnej nádobe. Podávame v ozdobných papierových košíčkoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu