Baklažánové lodičky zapečené

alena45 - fotkaalena45, 30. augusta 2012
Baklažánové lodičky zapečené
Foto: alena45

Všade samé zvončeky - napadá mi film o Vianociach, ale teraz v lete - všade samé paradajky. Už som si chcela od nich odpočinúť, Zobraziť celý popisVšade samé zvončeky - napadá mi film o Vianociach, ale teraz v lete - všade samé paradajky. Už som si chcela od nich odpočinúť, tak som na nete našla recept, jednoduchý, s klasickou plnkou.

3
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 ks
2 dcl vlažné
100 g rôzneho typu
2 ks celé
4 ks
  nasekané




Postup

  1. 1

    Baklažány prekrojíme na polovice a dáme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút na miernom plameni, počas varenia ich opatrne obrátime.

    Baklažánové lodičky zapečené - obrázok 1
  2. 2

    Pečivo, ja som mala žemle, som pokrájala na kocky, zaliala mliekom a behom varenia baklažánov som pripravila ďalšie suroviny : postrúhala som syr (Gouda a Niva) , pretlačila cesnak, nasekala bylinky (mala som bazalku a tymián).

  3. 3

    Uvarený baklažán som vybrala z vody na tanier, uložila šupkou hore, aby trochu odkvapkal a dala som trochu vychladnúť len toľko, aby sa s ním dalo pracovať. Do misky som lyžicou vydlabala vnútro baklažánu, tak, aby z kože zostala lodička. Ak je trochu tuhší, tak ho ešte na doske nasekáme nahrubo.

    Baklažánové lodičky zapečené - obrázok 3
  4. 4

    V miske rukami zmiešame vnútro baklažánu, trochu ho prstami rozmačkáme, syr, vajcia, vymačkané žemle, cesnak, bylinky, soľ a korenie a naplníme lodičky z baklažánu. Zvyšok plnky som zabalila do alobalu a priložila k baklažánom.

    Baklažánové lodičky zapečené - obrázok 4
  5. 5

    Baklažánové lodičky uložíme na plech s papierom a dáme zapiecť cca na 25 minút na 200 stupňov. Podávame so zeleninovým šalátom, my však máme radi zemiakovú kašu ku všetkému. Tú som posypala na masle opraženým cesnakom. Dobrú chuť !

    Baklažánové lodičky zapečené - obrázok 5

Diskusia k receptu

rea1
o ano, toto mi bude chutit. taketo ja mozem, kedykolvek. cestou z prace si kupim baklazany a mam vystarane na cely vikend. :-)))
afataga
vyzera to velmi chutne, ale so zemiakovou kasou by si ma moc neuhostila :-)
margaretka28
A mňa zase áno aj s tou zemiakovou kašou.:-) Hned by som si dala také lodičky,mne sa baklažány nedaria pestovať, neviem prečo,poctivo polievam a aj tak nič.:-(
nonna
Veľmo fajn, ľahšie, zdravé, pekné. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre mojich a ich kamošov. Kulinárčinou naplnený víkend!
alena45
@margaretka28 , ak sa Ti daria rajčiny a zemiaky, tak sa musia aj baklažány. No majú radi dobrú zem, sú náročnejšie ako rajčiny, tie vyrastú aj na chodníku. Mne keď zakvitli a o týždeň som zistila, že z kvetov nič nie je, odpadli, tak som začala metličkou tie kvety pre istotu opelovať, najmä keď bolo chladnejšie počasie v minulých rokoch. No a baklažány potom boli.
Tento rok ich mám také ako na fotke, narastú také za týždeň, častejšie sa nedá, záhadu mám skoro 100 km.
alena45
bože, záhradu. Ešte chcem povedať, že na moju opelovaciu činnosť nemám žiadny vedecký podklad, možno je to len také placebo, ale mojim baklažánom to pomáhalo.
marianna76
pekné, i ja by som si dala... ukladám si... ale s tým pestovaním u nás je to horšie... hoci sa darí i rajčinám a zemiakom, baklažány som mávala vždy maličké...a navyše dosť horké, v porovnaní s obchodovými... tak neviem, málo tepla u nás je asi, alebo by som potrebovala väčšiu záhradku ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia