Farebná roláda

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
Farebná roláda

Suroviny

4 ks
100 g
1 ks
120 g
1 KL
2 KL
250 ml
100 g
1 ks
250 ml
1 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Dve tretiny cesta nanesieme pomocou stierky na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre asi 12 minút. Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou.

  4. 4

    Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne

  5. 5

    Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame.

  6. 6

    Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky.

  7. 7

    Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia