Foto: archaa
Rýchly, nenáročný recept na gule. Netreba šúpať zemiaky ako na klasické slivkové gule a obed máte hotový raz-dva... a navyše ...aký skvelý...:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takže z toho kyslého mlieka, vajca, cukru, štipky soli, múky a sódy bicarbóny vymiesime cestíčko tak, že múku pridávame, dokým sa z cesta nebudú dať tvoriť guľky. (preto nebola uvedená gramáž múky)
-
2
Tie potom nahádžeme do osolenej vriacej vody a varíme asi 15-20 minút na miernom ohni.
-
3
Medzitým si urobíme karamel z masla a cukru. Pridáme trocha vody a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Potom pridáme pomleté vlašské alebo iné orechy.
-
4
Uvarené gule scedíme, ale neoplachujeme studenou vodou.
-
5
Všetky gule rozrežeme na polovice a pridáme do panvice s karamelom a orechami
-
6
Dobre premiešame.
-
7
Servírujeme teplé, posypané práškovým cukrom. Ked budete robiť ako ja orechové, môžete ich troška ozdobiť čokoládovou alebo karamelovou polevou, k makovým (ktoré sú takisto výborné) môžete podávať zavárané slivky.
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-jednoduche-noky-so-sl...