Jesenné špirálky sýtofarebné a chutné
Hokkaido a ďalší spôsob využitia jeho peknej oranžovej farby a gaštanovej chuti. Aj Vám chutí pečená...
Pšeno zapekané s tofu syrom
Takze dnes som postup nefotila, nakolko som neverila, ze z toho nieco bude......
Domáci Marshmallow
Všimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z...
Krehučké syrové chrumkáčiky s octom
Skvelý recept z babičkinej krabičky. verím, že vás neodradí ten ocot... nie je ho vôbec...
Voňavé špaldové pečivo (vegan)
Jednoduché celozrnné pečivo okorenené černuchou a sušenou koriandrovou vňaťou. Ak nemáte (neverím :-), použite iné....
Bezlepkové linecké pečivo
Toto pečivo je jemnejšie ako bežné linecké a mojim blízkym aj viac chutí.
Šampiňónová krémová polievka
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných...
Thajský šalát podľa Jamieho Olivera
Ryžové rezance dáme do väčšej misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli celé zaliate...
Šábesová chala
Chala je židovské pečivo, ktoré sa pripravuje na sladko i na slano, jeho tvar býva...
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...
Smaženky
Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad....
Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle...
Lasagne bez mäsa
Milujem lasagne a hlavne tento variant bez mäsa. Zvyčajne ju robievam s bešamelom, ale tentoraz som si...
Kokosové rezy so žĺtkovou polevou
Maslo s preosiatym cukrom dobre vymiešame, potom pridáme kokosovú múčku, postrúhanú citrónovú kôru, striedavo...
Zeleninové rezance na čínsky spôsob
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré...
Pôstna kapustnica po našom
Túto kapustnicu varíme v našej rodine na Vianoce aj na Silvestra od čias, ktoré si pamätám. Varila ju ešte moja babka, potom krstná mama a teraz aj ja....
Hlivový perkelt podľa Slava Jurka
Športový komentátor a moderátor Slavo Jurko pripraví perkelt s hlivou ustricovou.
Labute z odpaľovaného cesta
Recept mám od kamarátky, odkial ho má ona to netuším , ja ho pekávam už...
Topinky s vajíčkom
Recept mám od svokry chvílu mi trvalo kým som sa v ňom zabehla hoci je veľmi jednoduchý...
Tuniaková nátierka s olivami
Z konzervy tuniaka zlejeme prebytočný olej. V miske vymiešame maslo, syr, horčicu a pridáme...
Šošovicové karbonátky
Tieto karbonátky sú fakt super – ich príprava nezaberie veľa času, sú variabilné, môžete použiť...
Almáš pité - krížom-krážom
Recept mi kedysi dávno dala švagriná Gitka, robím ho cez rok veľmi často a je to...
Nepečený krémeš
Je veľmi obľúbený a rýchly. Netreba ho piecť. Často ho používam pri rôznych príležitostiach.
Najjemnejšie palacinky
Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...
Hubový perkelt
Na zajtrajší chladný deň som naplánovala môj vlastný recept, ktorý rodina miluje. Je chutný, ...
Pikantná baklažánová nátierka
Základný recept mám od mamy, ona má cesnakovo-baklažánovú nátierku tiež veľmi rada. Ja som ju...
Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...
Zapekané penne
Chutná rýchlovka čo nezaťaží peňaženku, ľahko sa pamätá a zasýti. Dobrú chuť!