Cuketové chipsy

marikahr - bez fotkymarikahr, 4. augusta 2013
Cuketové chipsy
Foto: marikahr

Inšpiráciu pre tento recept som našla na foodnetwork.com a hneď som ho aj vyskúšala. Keďže je "cuketová" sezóna môže sa vám tento jednoduchý recept hodiť. Odporúčam ako ľahké predjedlo, alebo len tak zobkať namiesto chipsov ...

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
 (alebo parmezán)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladú cuketu som nakrájala na kolieska 0,5 cm hrubé, v mise som zmiešala s olivovým olejom posolila, pridala korenie 4 farieb; ja som ešte použila korenie na šaláty (s obsahom cesnaku, bazalky, tymiánu, rozmarínu ...) a dobre premiešala.

    Cuketové chipsy - obrázok 1
  2. 2

    Strúhanku som si urobila čerstvú zo suchého rožka, nastrúhala som syr (nemala som parmezán ani Grana Padano tak som použila Leerdammer). Strúhanku so syrom som zmiešala v pomere objemu 1:1.

  3. 3

    Každé koliesko som obalila v zmesi syra a strúhanky, trošku tomu treba pomôcť a popritláčať, aby to držalo.

  4. 4

    Kolieska som kládla na olivovým olejom omastený papier, dala som piect na 200°C do ružova. (mne to trvalo asi 25min)

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Toto s pravými chipsami zo zemiakov nemá vôbec nič spoločné!!! A navyše, keď použiješ korenie 4 farieb a k tomu ďalšie bylinky, tak tým chuť cukety úplne zabiješ, pretože jedlo je potom prekorenené.

Pridaj komentár k receptu: