Foto: marikahr
Inšpiráciu pre tento recept som našla na foodnetwork.com a hneď som ho aj vyskúšala. Keďže je "cuketová" sezóna môže sa vám tento jednoduchý recept Zobraziť celý popisInšpiráciu pre tento recept som našla na foodnetwork.com a hneď som ho aj vyskúšala. Keďže je "cuketová" sezóna môže sa vám tento jednoduchý recept hodiť. Odporúčam ako ľahké predjedlo, alebo len tak zobkať namiesto chipsov ...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mladú cuketu som nakrájala na kolieska 0,5 cm hrubé, v mise som zmiešala s olivovým olejom posolila, pridala korenie 4 farieb; ja som ešte použila korenie na šaláty (s obsahom cesnaku, bazalky, tymiánu, rozmarínu ...) a dobre premiešala.
-
2
Strúhanku som si urobila čerstvú zo suchého rožka, nastrúhala som syr (nemala som parmezán ani Grana Padano tak som použila Leerdammer). Strúhanku so syrom som zmiešala v pomere objemu 1:1.
- 3
Každé koliesko som obalila v zmesi syra a strúhanky, trošku tomu treba pomôcť a popritláčať, aby to držalo.
- 4
Kolieska som kládla na olivovým olejom omastený papier, dala som piect na 200°C do ružova. (mne to trvalo asi 25min)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu