Foto: egreska
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
1,5 PL |
|
75 g |
|
100 g |
|
1/2 |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
Broskyňový krém: | |
|
|
1 PL |
|
Tvarohova plnka: | |
250 ml |
|
400 g |
|
150 g |
|
1 |
|
1 sačok |
|
Postup
-
1
Korpus: žltka oddelíme od bielok a vyšlahame tuhy sneh.žltky vyšlahame s cukrom,pridame vodu,olej a čast muky s kakaom a prdopečom.Zamiešame,pridame čast snehu a zlahka premiešame.Nakoniec pridame zbytok muky a snehu .Vylejeme do tortovej formy (na spodok vystrihneme papier na pečenie) upečieme na 170 st asi 25-30 minut.
-
2
Broskyne precedíme .Štavu dame do hrnca a rozmiešame v nej škrob.Varíme na miernom ohni do zhustnutia,stale miešame.
-
3
Nakoniec vmiešame do kremu nakrajane broskyne a nechame vychladnut.(tu som použila par zrniečok žltej potr.farby )
-
4
Korpus rozrežeme a pokvapkame ovocným sirupom alebo likerom.Navrstvíme broskyne ale kraj nechajte volny.
-
5
Tvarohova plnka:Tvaroh vyšlahame s cukrami .
-
6
Do toho vmiešame vyšlahanu šlahačku.Želatinu rozpustíme v 100 ml mlieka a zahrejeme.Rozmiešame a pridame do kremu.
-
7
Asi tretinu plnky som zafarbila na ružovo (Niki si zmyslela na poslednu chvilu ,že chce farebnu tortu :-)) Navrstvíme na broskyne.
-
8
Prikryjeme druhou polovicou korpusu a popritlačame.
-
9
Celu tortu natrieme kremom ,aj boky ! Ja som sa potom zbadala :-)) Šupneme do chladničky aby pekne torta stuhla,odporučam cez noc.
-
10
Lubovolne ozdobíme..
-
11
Dáte si kúsok ?
Diskusia k receptu