Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou fotorecept

stella1824 - bez fotkystella1824, 15. augusta 2014

Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento recept som si vymyslela sama, kedže je teraz sezóna Zobraziť celý popisTieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento recept som si vymyslela sama, kedže je teraz sezóna paradajok, tak som ich potrebovala spotrebovať a naozaj tieto špagety robím aj dva krát za týždeň. Tak nech Vám chutia.

2
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 - 3 strúčiky
4 - 5 ks
250 ml
1 lyžica
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V osolenej vode s kvapkou oleja si uvaríme špagety.

  2. 2

    Pripravíme si paradajky. Narežeme si ich na jednej strane, vložíme do vriacej vody a necháme chvílu postáť. Ošúpeme si ich a nakrájame na menšie kocky.

    Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si omáčku: na olivovom oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak, chvíľku orestujeme za stáleho miešania. Pridáme nakrájane paradajky, posolíme, premiešame, prirkryjeme pokrievkou a dusíme cca 15-25 minút.

    Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak sú paradajky mäkké, pridáme korenie štyroch farieb, bazalku a trochu soli. Smotanu na šľahanie si zmiešame s lyžicou hladkej múky a za stáleho miešania pridáme smotanu do paradajok.

    Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chvíľku povaríme a pridáme na špagety. Posypeme strúhaným eidamom alebo parmezánom. Prajem Vám dobrú chuť! :-)

    Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

stella1824
Naozaj sú super a hlavne si ju môžete upraviť podľa vlastných chutí; napr. môžete použiť paradajky z konzery alebo k cibuľke sa môže pridať nadrobno nakrájana slaninka alebo šunka; a k smotane nemusite pridať múku dáte len menej smotany a bude tiež hustejsia omáčka... Good luck :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia