Zavárané drienky fotorecept

marianna76 - fotkamarianna76, 10. októbra 2011

Nazbierali sme zopár drienok, možno by sa oplatili naložiť aj do alkoholu ako višne... ale možno nabudúce. Takto sa z nich ujde aj deťom.

9
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 85 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Drienky som poumývala, nasypala do pohárikov a zaliala sirupom. Nechcela som moc sladké, dala som asi 650g cukru na liter vody. Uvarila sirup. Sterilizovala som 85 stupnov asi 30 minút. Vyšlo mi 9 pohárov takých ako od veľkej horčice.

  2. 2

    Zopár čerstvo nazbieraných som dala do vody a uvarila večer a nechala odstáť do rána, mali sme dobrý čajík. Myslela som, že bude treba cukor, ale nepridávali sme si. Dobrý bol. Kebyže mám miesto nad chladničkou v tom výparníku, dám si radšej viac zmraziť. Možno niekedy keď budem mať aj mrazák.

    Zavárané drienky (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

matata1
@Marianna76 na chvíľku si ma vrátila do detstva, k nedeľnému obedu, a k jeho najzábavnejšej časti: sedíme za stolom, uprostred stola sedemdecka zaváraných drienok, pred každým mistička s kompótom a obhryzkávame drienky a vypľúvame kôstky. Je to fakt výborný kompót, aj keď na drienkach tej dužiny veľa nie je. Tá chuť je úžasná a nezabudnuteľná
dorisa
Ešte som nejedla zavárané drienky, si šikovná, využiješ dary prírody.
medovnicek
drienky vôbec nepoznám, ale takto zavarené vyzerajú super a určite sú aj veľmi chutné
tinca
nejedla som to ešte, máš ho krásny
duschko
Drienky poznam len vdaka exprezidentovi a mojej nastavajucej nevesty, ale len v tekutom stave. Chutnal som aj kompot a bol tiez dobry. U nas drienky nerastu, preto treba ist do Drienovca nedaleko Moldavy nad Bodvou
tatranka
Kompót je krásny aj vyzuálne.Nikdy som ho nerobila ani nejedla. U nás som sa s drienkami v prírode nestretla,takže asi nerastú.
danculka
Aj ja som hľadala u nás a nič,nemám ani potuchy ako to chutí,,,máš ho krásny ,čo na farbu....
vini55
Tento rok na jar som si zohnal dve sadenice, kým vyrastú budem len závidieť a keď budú rodiť ja už budem prdieť do hliny.
marianna76
vini55 moje sadenice asi nie sú o moc väčšie, dávali sme ich minulú jeseň... Našťastie u nás aj v prírode sa dajú nájsť.
pipsik
kde sa prosim daju zohnat? udajne lekvar je z nich uzasny...
marianna76
v okolí Bratislavy neviem kde sa dajú zohnať. My ich máme v dedine pri Senici. Keď som bola malá chodili sme na Bradlo pod Štefánikovú mohylu, ale neviem, či tam ešte sú...
fotostano
bývalý p prezident R.Schuster z toho robil slávnu drienkovicu...
hannah22
pri Medzeve rastú a tam ich aj spracúvajú a sú liečivé, p.Schuster ich len zviditeľnil..... :))
kanka
Ja som si dnes nazbierala par drienok na čaj so šipkami,ale asi pojdem ešte naoberat a skusim tiež zavarit,vyzeraju pekne.Ako deti sme sa ich čosi najedli a ked idem na prechadzku na jesen tiež si na nich pochutnavam.Som rada,že je nas viacej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia