Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové, chutné, božské, zdravé. Navyše rýchle, vhodné aj pre mäsožravcov Zobraziť celý popisMilujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové, chutné, božské, zdravé. Navyše rýchle, vhodné aj pre mäsožravcov - kým zistia, že nejedia jaternicový prejt, tak je pol porcie fuč. Ak k tomu pridáte zemiaky a podusenú kyslú kapustu, je to vegetariánska zabíjačková špecialita.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku prepláchnem, nasypem do väčšieho hrnca. Pridám dvojnásobné množstvo vriacej vody, soľ, korenie, majoránku. Najlepšie čerstvú, ak mám. Hrniec prikryjem pokrievkou. Uvediem do varu, pomaly varím cca 10 minút, kým pohánka popije všetku vodu. Odstavím, nechám v hrnci dôjsť.
- 2
Olúpem cibuľu, nakrájam nadrobno. Dám do väčšej panvice na olej, alebo bravčovú masť zosklovatieť. Pridám pohánku, Tebi droždie, podľa chuti dosolím, dokorením. Miešam, opekám. Ak je pohánka príliš vodavá, nechám ešte odpariť vodu. Vznikne homogénna kašovitá masa, ktorá sa lepí na varechu, i na panvicu. Tak to má byť, pohánka sa nemá rozsýpať.
- 3
Podávam ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom. Alebo ako falošnú jaterničku s kyslou kapustou a zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
budem skusat, lebo sme vegetariani a dcerka rada pohanku, takze sa tesim ako ju prekvapim vianocnou "zabijackou"
@marianna76 , môžeš prezradiť Tvoj recept -pohánka s makom, celkom rady si rozšírim prípravu pohánky :-)))
U nás celkom chutí pomazánka "ala tatarák"-rozmixovať uvarenú pohánku, pridať všetky koreniny ako do tataráku + trošku oleja a natierať na hrianky, alebo, jednoduchšie, uvarenú pohánku zmiešať so syrom z čirevka+ cesnak, poprípade lyžica majonézy...:-))
najviac ju jedávam na raňajky ako "kašu z mikrovlnky", - pohánkové vločky v mlieku- raz osladenú medom alebo sirupom, inokedy s jogurtom, s tvarohom a to aj naslano - to tak trochu pripomína ten
pohánkový "prejt"., ukldám do KK.
s trochou majoránky, hubového korenia- to je tak trochu podobné
PS: Som rada, že vám chutilo. Bubaya
To neva, ja som si to všimla až teraz....skoro 2 roky. Akurát sme ju dnes mali na obed s kyslou kapustou..
Akurat pridam aj uz spominany cesnak, udenu papriku, a nesetrim ani lahodkovym drozdim. Toho tam pridam ovela viac. Ale my sme na nom zavisli:)