Pohánka á lá jaternica

bubaya - fotkabubaya, 16. decembra 2011 23:34
Ďalšie recepty »

Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové, chutné, božské, zdravé. Navyše rýchle, vhodné aj pre mäsožravcov - kým zistia, že nejedia jaternicový prejt, tak je pol porcie fuč. Ak k tomu pridáte zemiaky a podusenú kyslú kapustu, je to vegetariánska zabíjačková špecialita.

2 - 3
porcie
5 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
500 ml horúca
1 ks veľká
2 čl
 /bravčová masť
2 PL , /francúzske lahôdkové droždie
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pohánku prepláchnem, nasypem do väčšieho hrnca. Pridám dvojnásobné množstvo vriacej vody, soľ, korenie, majoránku. Najlepšie čerstvú, ak mám. Hrniec prikryjem pokrievkou. Uvediem do varu, pomaly varím cca 10 minút, kým pohánka popije všetku vodu. Odstavím, nechám v hrnci dôjsť.

  2. 2

    Olúpem cibuľu, nakrájam nadrobno. Dám do väčšej panvice na olej, alebo bravčovú masť zosklovatieť. Pridám pohánku, Tebi droždie, podľa chuti dosolím, dokorením. Miešam, opekám. Ak je pohánka príliš vodavá, nechám ešte odpariť vodu. Vznikne homogénna kašovitá masa, ktorá sa lepí na varechu, i na panvicu. Tak to má byť, pohánka sa nemá rozsýpať.

  3. 3

    Podávam ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom. Alebo ako falošnú jaterničku s kyslou kapustou a zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist