Foto: nika8
Inšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Pre nie bezlepkáčov - v recepte sa uvádza múka hladká.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Tekvicová náplň: | |
700 g (alebo maslová) |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
Cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
50 g |
|
štipka |
|
50 g (alebo margarín) |
|
100 g |
|
Vanilková náplň: | |
300 ml |
|
1 balíček |
|
Postup
-
1
Suroviny na tortovú formu o priemere 26 cm.
- 2
Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Po udusení prebytočnú vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto: v mise zmiešame múku (ja som kombinovala Mix B a It) s kypriacim práškom, cukrom a soľou, pridáme maslo a mascarpone a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme na dno tortovej formy a pritlačíme. Ja som pritlačila trochu aj po bokoch formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme pri 180 C asi 15 minút. Následne korpus vyberieme a necháme mierne vychladnúť a teplotu v rúre znížime na 160 C.
- 4
Náplň: dohladka vyšľaháme tekvicu s cukrom, vajíčkom, mascarpone a Zlatým klasom. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a dopečieme - cca 45 minút.
- 5
Na vanilkovú náplň pripravíme puding s mliekom podľa návodu na obale a nanesieme na vychadnutý koláč. Do podávania uchovávame v chlade.
- 6
Koláč som dozdobila nasucho opraženými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu