Tekvicový koláč bezlepkový

nika8 - fotkanika8, 29. novembra 2014
Tekvicový koláč bezlepkový
Foto: nika8

Inšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Pre nie bezlepkáčov - v recepte sa uvádza múka hladká.

40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Tekvicová náplň:
700 g (alebo maslová)
100 g
1 ks
100 g
1 balíček
Cesto:
100 g
100 g
1/2 KL
50 g
štipka
50 g (alebo margarín)
100 g
Vanilková náplň:
300 ml
1 balíček




Postup

  1. 1

    Suroviny na tortovú formu o priemere 26 cm.

  2. 2

    Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Po udusení prebytočnú vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto: v mise zmiešame múku (ja som kombinovala Mix B a It) s kypriacim práškom, cukrom a soľou, pridáme maslo a mascarpone a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme na dno tortovej formy a pritlačíme. Ja som pritlačila trochu aj po bokoch formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme pri 180 C asi 15 minút. Následne korpus vyberieme a necháme mierne vychladnúť a teplotu v rúre znížime na 160 C.

  4. 4

    Náplň: dohladka vyšľaháme tekvicu s cukrom, vajíčkom, mascarpone a Zlatým klasom. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a dopečieme - cca 45 minút.

  5. 5

    Na vanilkovú náplň pripravíme puding s mliekom podľa návodu na obale a nanesieme na vychadnutý koláč. Do podávania uchovávame v chlade.

  6. 6

    Koláč som dozdobila nasucho opraženými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

babav
Zaujimavy recept obzvlast v bezlepkovej verzii.Vdaka za inspiraciu.KK.
nika8
Dakujem za mile komentare a dufam, ze bude chutit ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia