Tento recept som si požičala od @eraserhead , postup pri výrobe som si upravila a toto je môj výsledok.

40-45 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
2,5 KL
1 KL
450-500 ml teplá
1/2 bal. sušené
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, olej a zarobíme cesto s vodou. Plech som natrela olejom a dala naň kysnúť cesto.

    Chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som preklada tak, ako sa prekladá lístkové cesto. Najskôr preložíme cesto z prava do ľava, asi v jednej tretine.

    Chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Potom z ľava do prava.

    Chlieb - obrázok 3
  4. 4

    Potom z vrchu dole a spravíme bochník, necháme kysnúť.

    Chlieb - obrázok 4
  5. 5

    Po vykysnutí preložíme do tvaru bochníka.

    Chlieb - obrázok 5
  6. 6

    Prekrojíme na dva menšie.

    Chlieb - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na plech a upečieme.

    Chlieb - obrázok 7
  8. 8

    Upečené chleby potrieme vodou, jeden som potrela slanou vodou, jeden obyčajnou.

    Chlieb - obrázok 8
  9. 9

    Jeden chlebík zabalený do folie ide do mrazničky.

    Chlieb - obrázok 9
  10. 10

    Moj prvý vydarený chlebík.

    Chlieb - obrázok 10

Diskusia k receptu

50 komentárov k receptu
Teda klobúk dole. Za takýto chlieb by si si zaslúžila medailu. Jeho vôňu cítim aj cez obrazovku. Určite je aj chutný. Kôrka je pekne vypečená. Striedka je nadýchaná. Už je v mojej kk.
Piekla som ho včera. Bol vynikajúci. Zjedli sme obidva, ba priam žožrali a dnes už nezostalo nič. Dá sa jesť aj samotný. Výborný recept! Ďakujem.
super chlebík, ja som doňho zamiešala ešte semiačka a potierala aj počas pečenia vodou, chrumkavá kôrka, mňam, ani som nestihla odložiť aspoň jeden kúsok na druhý deň, takže netuším, aký je na druhý deň, no čerstvo upečený prevoňal kuchyňu a prilákal aj môjho brata na návštevu :-)
Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre. Tento chlieb som nechala kysnúť asi hodinu medzi jednotlivými prekladaniami. Ak vyskúšate, budem rada a doporučujem do rúry pri pečení vložiť pohár s vodou, aby bolo dostatok pary, vtedy bude krajšie upečení.
Dnes som chlebík piekla,dala som asi 100gr ražnej múky a kysol asi 2a pol hod,medzitým som prekladala,....a výsledok v y n i k a j ú c i, odporúčam .
dnes som vyskúšala tvoj chlebík, z časti cesta som ale urobila aj bagety, je to naozaj skvelý recept, chlebík aj bagety boli veľmi chutné, cesto bolo jemnučké,dýchalo....ďakujem
Ja som ho dnes skúsila z polovičnej dávky pridala som do hladkej múky aj špaldovú,semienka aj trochu otrúb.Nenakysol mi tak ako na obrázku a je to tak vždy.Prečo je to tak,vie mi niekto poradiť?

Pridaj komentár k receptu: