Tento recept som si požičala od @eraserhead , postup pri výrobe som si upravila a toto je môj výsledok.

40-45 minút
na 190 °C

Suroviny

600 g
2,5 KL
1 KL
450-500 ml teplá
1/2 bal. sušené
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, olej a zarobíme cesto s vodou. Plech som natrela olejom a dala naň kysnúť cesto.

    Chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som preklada tak, ako sa prekladá lístkové cesto. Najskôr preložíme cesto z prava do ľava, asi v jednej tretine.

    Chlieb - obrázok 2
  3. 3

    Potom z ľava do prava.

    Chlieb - obrázok 3
  4. 4

    Potom z vrchu dole a spravíme bochník, necháme kysnúť.

    Chlieb - obrázok 4
  5. 5

    Po vykysnutí preložíme do tvaru bochníka.

    Chlieb - obrázok 5
  6. 6

    Prekrojíme na dva menšie.

    Chlieb - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na plech a upečieme.

    Chlieb - obrázok 7
  8. 8

    Upečené chleby potrieme vodou, jeden som potrela slanou vodou, jeden obyčajnou.

    Chlieb - obrázok 8
  9. 9

    Jeden chlebík zabalený do folie ide do mrazničky.

    Chlieb - obrázok 9
  10. 10

    Moj prvý vydarený chlebík.

    Chlieb - obrázok 10

Diskusia k receptu

marcy
vďaka tejto metóde prekladania mávam v poslednej dobe mimoriadne kvalitné chleby,môžem len doporučiť :o)
akeber
jáááj u teba to muselo pekne voňať ,,,chlbíkovo , niet nad čerstvo upečený chlebík :-))
babkamt
Teda klobúk dole. Za takýto chlieb by si si zaslúžila medailu. Jeho vôňu cítim aj cez obrazovku. Určite je aj chutný. Kôrka je pekne vypečená. Striedka je nadýchaná. Už je v mojej kk.
sladkacokolada
Ďakujem Vám za milé komentáre, chlebík bol naozaj veľmi dobrý a chrumkavý a vďaka patrí aj nášmu kolegovi.
cica2
tvoj prvý chlebík je krásny, vydaril sa ti! :-)
monika456
nádherný, krásny chlebík :) úplne profesionálne spravené, klobúk dole pred Tebou :)
dogagador
Je super, vyskusam. Teraz uz pekne dn peciem chlieb bez miesenia, tiez sa preklada a tiez je uzasny. Len kysne 12 hodin. Takze skusim tvoj.
ewitka
Piekla som ho včera. Bol vynikajúci. Zjedli sme obidva, ba priam žožrali a dnes už nezostalo nič. Dá sa jesť aj samotný. Výborný recept! Ďakujem.
bea78
Super!!! Krásny chlebík... skúsila som... je naozaj výborný!!! ďakujem za výborný tip... :) :)
anavi81
ahoj cokoladka,
mna zaujalo to kysnutie, to akoze fakt na plechu len tak nezakryte? a ako dlho to cca kysne?
beatacsontosova
super chlebík, ja som doňho zamiešala ešte semiačka a potierala aj počas pečenia vodou, chrumkavá kôrka, mňam, ani som nestihla odložiť aspoň jeden kúsok na druhý deň, takže netuším, aký je na druhý deň, no čerstvo upečený prevoňal kuchyňu a prilákal aj môjho brata na návštevu :-)
vladka29
Dobry den, teda ja som uuuuplny pekar zaciatocnik, mozem sa opytat asi taku blbu otazku...kolko to nechate kysnut aby dobre bolo ? :-D
cuvi
Idem piect chleba,držte palce.
sladkacokolada
Všetkým Vám ďakujem za milé komentáre. Tento chlieb som nechala kysnúť asi hodinu medzi jednotlivými prekladaniami. Ak vyskúšate, budem rada a doporučujem do rúry pri pečení vložiť pohár s vodou, aby bolo dostatok pary, vtedy bude krajšie upečení.
heny44
Dnes som chlebík piekla,dala som asi 100gr ražnej múky a kysol asi 2a pol hod,medzitým som prekladala,....a výsledok v y n i k a j ú c i, odporúčam .
badyna
Piekla som chleba podľa rôznych receptov,vyskúšam aj tento recept.Radšej mám chlebík zo špaldovej múky.
stacy77777
dnes som vyskúšala tvoj chlebík, z časti cesta som ale urobila aj bagety, je to naozaj skvelý recept, chlebík aj bagety boli veľmi chutné, cesto bolo jemnučké,dýchalo....ďakujem
mancika141
Kráásne sú chlebíky...mám otazku ako dlho sa asi pečie? potierate ho po čas pečenie vodou?
danka61
Ja som ho dnes skúsila z polovičnej dávky pridala som do hladkej múky aj špaldovú,semienka aj trochu otrúb.Nenakysol mi tak ako na obrázku a je to tak vždy.Prečo je to tak,vie mi niekto poradiť?
danka61
Piekla som ho ešte raz,nechala dlhšie kysnúť,parkrát som ho preložila a výsledok bol skvelý.Ďakujem za recept.
alexa73
Chlieb vyzerá fantasticky !!!! Len sa čudujem , že sa Ti v 108 rokoch chce ešte vypekať ... :)
milo60
Paní @Sladkacokolada - vyzkoušel jsem dle Vašeho receptu chlebík z poloviční dávky a - VYNIKAJÍCI! Teď jsem zadělal těsto dle Vašeho rozpisu a jdu péci další. Děkuji za recept.
beatacsontosova
robila som ho včera, dnes som mala posledné kúsky na raňajky, fantastický, nadýchaný, čo dodať...tento víkend ho pečiem zas :-)
kucharka
Včera som piekla tento chlebík, mne nevyšiel taký pekný ako tebe ale je naozaj veľmi chutný.
Ďakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia