Miešaný zeleninový šalát od mamičky

natt - fotkanatt, 24. marca 2013
Miešaný zeleninový šalát od mamičky
Foto: natt

Keď som asi pred tromi rokmi prestala papať mäsko muselo som sa učiť robiť si jedlo sama. Ako vegetarián je to jednoduché. Ako vegán Zobraziť celý popisKeď som asi pred tromi rokmi prestala papať mäsko muselo som sa učiť robiť si jedlo sama. Ako vegetarián je to jednoduché. Ako vegán to tiež nieje žiadna pohroma ale ako začínajúci vitarián sa vám možnosti zužujú. Preto sa vždy snažím nasať čo najviac informácií z okolia. Tento šalát robí moja maminka už od malička a ja ho vééľmi lúbim. Tak snád bude chutiť aj vám :)

5 minút
príprava

Suroviny

 veľké
 nakrájaná na plátky




Postup

  1. 1

    všetky suroviny nakrájame, osolíme, okoreníme , pridáme citrónovú šťavu a olivový olej. Poriadne premiešame. Dáme vychladnúť a podávame :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

radost
ako si odôvodňuješ-sebe-prechod od všežravca-cez vegetariána...až k vitiriánovi..?
natt
@radost Niesom pravý vitarián. Občas zablúdim ( najmä v chladných dňoch) aj k teplej polievočke. Ale ako by som si to odôvodňovala? Ked som začala ako vegetarián bol to skôr rozmar. Neskôr som sa začala zaujímať o zdravú stravu, alternatívnu medicínu a podobne. Moje rozhodnutia sú založené na väčšej humannosti. Istú dobu som žila aj ako frutarián, ale v týchto zemepisných šírkach to nieje práve najjednoduchšie. Proste sa snažím žiť tak, aby som bola štastná a spokojná so svojim životom. :)
mamenka
Ja som teda "všežravec", ale surovú stravu mám veľmi rada, teda rastlinky, bylinky, zeleninku a ovocie. Ale "mäsko" mi občas chýba....:-)
boxik
Šalát vyzerá veľmi dobre a určite je aj chutný , ak si k tomu dá človek aj normálnu stravu. Mal som priateľa , ktorý bol makrobiotik , čo je tiež jedna vraj zdravá alternatíva stravovania a už je 15 rokov po smrti , nedožil sa ani päťdesiatky a to zomrel na rakovinu hrubého čreva , čo určite dosť súvisí zo stravou. Jednou z mála radostí života je aj chutné jedlo , tak prečo si to odopierať keď ten život máme len jeden.
natt
@boxik Nedávno som sa bavila s jednou pani. Niekoľko rokov žila na makrobiotike. Vraj jej táto strava nedávala do života to čo chcela. Povedzme si príklad pri menštruačných bolestiach piť odvar z vlaov, to je samo o sebe šialené, a však je to ich viera. ako vravíš, jednou z mála radostí života je jedlo, aj ja ho tak vnímam. Nič si neodopieram, pretože som sa naučila hladať chute v jednoduchosti. :) Samozrejme, každý z nás si je vlastným pánom, ide o to v čo veríš :)
evanaaa
Nie som neviemakou prívrženkyňou mäsa, aj keď ho zjem, hlavne kvôli manželovi, on ho musí mať, ale jesť len surovú stravu, na to by som nemala pevnú vôlu, alebo nejesť mliečne výrobky, ryby, apod. Podľa mňa, strava by mala byť pestrá, z každého niečo....ale aj tak obivujem všetkých tých ......tariánov, najmä, že sa nedajú zviesť z cesty, ktorú si yvtýčili.
julica
exvitariáni resp exvitariáni často nepapajú nič, sú na infúziách v nemocnici. diagnóza anorexia či obsedantná porucha
natt
vyše ako pred rokom som sa dala zlákať na zlé chodníčky anorexie, neskôr bulímie spojenej s prejédaním a opäť anorexie. Nikto mi nedokázal pomôcť, ani lekári, ani rodičia, ani priatelia. Pchali do mňa mäso, ja som ho jedla,no nálasedne som bola ešte unavenejšia a zaspávala som pre dlho a ťažko tráviteľné potraviny. Ked som dostala šalát, zrazu sa vo mne prebral život. A vtedy sa mi zmenil celý pohlad na svet. Možno som o niečo tažšia než predtým, ale som štastná, a zdravá. Moje krvné testy vraj ešte nikdy neboli tak výborné ako mám teraz. Všetko je o tom čo človek nosí v hlave. Verím v dobrú a zlú energiu. A snažím sa napĺnať len tou správnou, vtedy má každý deň pre mňa význam a môžem zaspávať s pocitom že " toto bol naozaj dobrý deň" :)
radost
@natt
želám ti aby si našla pre seba tú najsprávnejšiu cestu k dlhému - šťastím a radosťou - naplneného životu...:-)
gacy
Salat vyzera fajn dala by som ho ako prilohu k obedu (aj ked mne by stacil ako cely obednajsi chod). Dufam Nat ze uz si nasla co si hladala a nezijes s bulimiou. ;)
natt
@gacy možno o pár kíl ťažšia ale šťastná ako nikdy. Milujem sa taká aká som. :)
julica
Rok je krátko, natt. držím ti palce, ešte stále si na ceste k normálu, normálnemu vnímaniu jedla.
ginger
Môžem sa julica opýtať, čo je to normálne vnímanie jedla ?
alzbetty
Gratulujem k úspešnému návratu do života ja som taktiež prekonala anorexiu a stále mám určité výhrady :D podstatné je, aby si jedla to, čo ti chutí a ak chceš byť vitariánom, kľudne buď, ja tiež nemusím mäso, maximálne tak kuracie ale vždy ma zaujímajú zdravé a chutné recepty, veď aj takáto strava dokáže byť plnohodnotná, keď sa človek skutočne zaujíma o to, čo je a vie si poskladať jedálniček.
neslavy
natt len si nevšímaj "odborníkov" závidia ti tvoje recept, drž sa a var si podľa seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia