Povodne som sa inšpirovala receptom od Zuzananoskova, tento je v mojom vydaní, ale ďakujem za inšpiráciu :) Koláč je celkom jednoduchý a veľmi chutný Zobraziť celý popisPovodne som sa inšpirovala receptom od Zuzananoskova, tento je v mojom vydaní, ale ďakujem za inšpiráciu :) Koláč je celkom jednoduchý a veľmi chutný :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml (sójové, ovsené,..) |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 60 ml |
|
| Na vrch koláča: | |
|
|
|
| 100 g (horká) |
|
| 1 PL |
|
| Na dozdobenie: | |
| (prípadne ovocie) |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, olej, mlieko, smotanu a pridáme ošúpané a nastrúhane jablká a mrkvu. Poriadne vymiešané cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý sa predtým jemne potre olejom. Pečieme na cca 180 stupňoch trištvrte hodinu až hodinu, podľa veľkosti plechu, resp. hrúbky cesta.
- 2
Po vybratí z rúry necháme koláč trochu vychladnúť. Zatiaľ si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s troškou rastlinného tuku. Vrch koláča natreme džemom, čokoládou a dozdobíme orieškami alebo ovocím. Ja som použila mandle, ktoré som mala doma, ale fantázii sa medze nekladú :)
- 3
Je dobré nechať koláč odstáť a uchovávať v ladničke. Je potom svieži a čokoláda dokonale chrumkavá :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu