
Zapekané zemiaky s mletým mäsom
Niečo podobné nám občas robia v závodnej jedálni, ja som si recept upravil na svoje chute....

Zapekané kolienka /fotorecept/
Zapekané kolienka máme radi najmä s údeninou a syrom. Je to rýchly obed i večera, ...

Rezeň z bravčovej pečene
Chcel som vyskúšať niečo nové s bravčovou pečienkou, ale tak, aby...

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo– zemiakovým pyré
Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, ...

Teriyaki tofu so zelenou fazuľkou a sezamom
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, ...

Zapekaná brokolica
Nikdy som brokolicu nemusela... Až raz, ešte na strednej škole, som prišla ku spolužiačke...

Chilli con carne
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...

Ďábelské fazole
Přiznám se, že luštěniny v mém jídelníčku moc nejsou, ale vím, že jsou zdravé,...

Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale...

Tvarohové knedličky s jahodami, perníkom a horúcim maslom
Tvaroh si dáme do misky v ktorej budeme pripravovať cesto. Pridáme kryštálový cukor a vymiešame dohladka....

Slivčanka
Slivčanka je tradičným vianočným jedlom v niektorých obciach na severovýchode Slovenska. Existuje niekoľko variácii. Najjednoduchšia...

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...

Gulášová polievka
Táto polievka sa veľmi hodí na chladné dni, výborne chutí aj zahreje. Robievam ju z...

Krehký jablčník s tvarohom
Krehké špaldové cesto, nadýchaná jablková plnka s tvarohom, chrumkavý povrch.

Tirolská panvička
Z častých výletov si niekedy odvezieme domov aj dobrý nápad na dobrý obed z dobrej reštaurácie...

Bohémka Elka - originál
Tento recept je vlemi stary mozno 70rokov aj viac; Bol ziskany od kuchariek, ktore chodievali piect...

Smrteľne dobrá čokoládová torta
V hrnci roztopíme čokoládu do cesta. Zmiešame suché inrediencie na cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme,...

Hrušková torta
Túto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p. Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, ...

Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

Zeleninové placky
Výborné jedlo do ktorého sa dá hravo zamaskovať veľké množstvo zdravých ingrediencií :-). Aj z tohto...

Bravčové líčka s hríbmi
Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto...

Reďkovkový šalát, jarný
Tento šalátik som robila na žiadosť manžela. Všetký suroviny sú domáce a urodilo sa dostatočné množstvo redkoviek...

Veľkonočné šišky s rumom
Tvaroh, mak, lekvár, orechy a lesné ovocie skryté v kysnutom, piškótovom či...

Lasagne
Mässová omáčka: Príprava:- na rozpálenom oleji orestujeme cibulu, prídáme pomleté mäso, ktoré asi 5 min...

Perkelt z domácej hlivy ustricovej
Doma na balkóne sme si s mojou polovičkou vypestovali hlivu a tak som v nedeľu uvarila perkelt....

Trojfarebná roláda
... počas Vianoc moju obloženú misu určite bude zdobiť táto nezvyčajná roláda. Použila som syrovo-vajíčkovú pomazánku...

Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
moje oblubene jedlo, ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal...

TORTA - motýľ
Tak túto tortu som si prvýkrát vyskúšala pre 4 rokmi , odvtedy ju velmi rada pečiem,...