Foto: slavka2012
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, že sú v jedlách zastúpené všetky chute, dokáže nadlho Zobraziť celý popisČím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, že sú v jedlách zastúpené všetky chute, dokáže nadlho zasýtiť. Pri tomto recepte som sa inšpirovala knihou Japanese Bible z vydavateľstva Dorling Kindersley.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme fazuľku. Očistené zelené struky chvíľku, ale naozaj iba chvíľku povaríme v neosolenej vode, scedíme a vzápätí ich ponoríme do studenej vody, aby vychladli.
-
2
Tofu pokrájame na kocky 2x2 cm a zalejeme teriyaki marinádou, v ktorej sme rozmiešali pretlačený cesnak. Namočené shiitake huby pokrájame na kúsky, zázvor pretlačíme, chilli papričku rozlámeme na drobné kúsky. Sezamové semienka nasucho opečieme na panvici.
-
3
Na panvici zihrejeme trochu olivového oleja zmiešaného so sezamovým olejom, pridáme chilli papričku a postrúhaný zázvor.
-
4
Keď začne zázvor voňať, pridáme pokrájané shiitake a za stáleho miešania 2-3 minúty pražíme.
-
5
Pridáme marinované tofu pokračujeme v pražení, až kým nie je tofu z každej strany dochrumkava opečené.
-
6
Pridáme zelenú fazuľku a za stáleho miešania pokračujrme v smažení.
-
7
Ak je zmes príliš suchá, môžme pridať ešte trochu teriyaki marinády.
-
8
Na záver pposypeme sezamom, dôkladne premiešame a odstavíme.
-
9
Podávame s varenou guľatou ryžou, ktorú servírujeme zvlášť v malých mištičkách na ryžu. Jeme paličkami. Ako nápoj je vhodné biele víno, ja som podávala s nitrianskym Rulandským bielym, ročník 2009.
varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-/12955-recept...
sumoboss.com/sk/food/...
sumoboss.com/food/yatai/...
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...