Sacherove tortičky
Foto: izabella929
Jednoduché tortičky v ktorých som využila aj odkrojky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
3 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
85 g |
|
1/2 bal |
|
1 |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
Parížsky krém na zdobenie: | |
250 ml (33 %) |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
Čokoládová poleva: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Pri týchto chutných tortičkách som spracovala aj odkrojky, ktorými som naplnila stred tortičiek a spojila som ich horúcim džemom. Zdobila som okraje tortičiek parížskou čokoládou cez cukrárske vrecko, aby som ukryla tie guľky a nechala som si krém aj na vrch. Pripravila som si 2x sacherove cesto. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vyšľahala som tvrdý sneh. Čokoládu som nechala roztopiť nad parou. Žĺtky s cukrom som vymiešala do peny a zašľahala som k nim aj čokoládu. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta v malých dávkach a opatrne vmiešala. Napokon som na 3x pridala tvrdý sneh, ktorý som jemne vmiešala do cesta. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Piekol sa 10 min. nechala som ho chladiť na mriežke. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a tak isto upiekla ako prvý.
- 2
Už deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu. Do rajnice som dala šľahačku, nalámala som bielu aj horkú čokoládu. Zapla som sporák a za stáleho miešania som roztopila čokolády, keď začala hmota vrieť, ihneď som vypla sporák. Nechala som túto čokoládovú hmotu vychladiť a potom som ju uložila do chladničky na noc. Druhý deň som k nej pridala Smetafix a dobre vyšľahala mixérom na hustú hmotu. Uložila som ju do chladničky, kým ju budem potrebovať. Z vychladnutných korpusov som vykrojila párny počet koliesok. Odkrojky som dala do misy trošku pomrvila, pridala som k nim rum a marhuľový džem. Všetko som spolu dobre premiešala a tvorila som z tejto hmoty guľky veľké ako orechy.
- 3
Jednu časť koliesok som natrela čokoládovou polevou. Dala som stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, obrátila som ich opačne a natrela horúcim džemom. Druhú časť koliesok som tiež natrela horúcim džemom, položila som na koliesko guľku z odkrojkov a položila som vrchné čokoládové koliesko a pritlačila, aby sa guľka v strede zlepila so spodným aj vrchným kolieskom.
- 4
Parížsku čokoládu som vložila do cukrárskeho vrecka a zakamuflovala som kvietkami guľku v tortičke dookola. Napokon som tak isto ozdobila aj vrch tortičiek. Uložila som ich do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krémov už nezostalo iné, len ochutnať tieto tortičky s chuťovou sacherovej torty.Prajem vám dobrú chuť.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Alebo recyklacia krasne nacancana. Alebo vyuzitie odkrojkov v chutne torticky.
Mam este jedno prirovnanie, ktore ma hned napadlo ked som citala popis (tak to hovorievala moja babka, inak velka Dama) ale ten komentar by mi redakcia hned aj vymazala.