Sacherove tortičky

izabella929Izabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 9. novembra 2017 16:45
Ďalšie jej recepty »

Jednoduché tortičky v ktorých som využila aj odkrojky.

18
porcií
10 min
príprava
2x10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
3 ks
100 g
100 g
100 g
85 g
1/2 bal
1
1 KL
4 PL
Parížsky krém na zdobenie:
250 ml (33 %)
100 g
100 g
1 bal
Čokoládová poleva:
50 g
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Pri týchto chutných tortičkách som spracovala aj odkrojky, ktorými som naplnila stred tortičiek a spojila som ich horúcim džemom. Zdobila som okraje tortičiek parížskou čokoládou cez cukrárske vrecko, aby som ukryla tie guľky a nechala som si krém aj na vrch. Pripravila som si 2x sacherove cesto. Vajcia som rozdelila. K bielkam som pridala štipku soli a vyšľahala som tvrdý sneh. Čokoládu som nechala roztopiť nad parou. Žĺtky s cukrom som vymiešala do peny a zašľahala som k nim aj čokoládu. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta v malých dávkach a opatrne vmiešala. Napokon som na 3x pridala tvrdý sneh, ktorý som jemne vmiešala do cesta. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. plech som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Piekol sa 10 min. nechala som ho chladiť na mriežke. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý a tak isto upiekla ako prvý.

  2. 2

    Už deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu. Do rajnice som dala šľahačku, nalámala som bielu aj horkú čokoládu. Zapla som sporák a za stáleho miešania som roztopila čokolády, keď začala hmota vrieť, ihneď som vypla sporák. Nechala som túto čokoládovú hmotu vychladiť a potom som ju uložila do chladničky na noc. Druhý deň som k nej pridala Smetafix a dobre vyšľahala mixérom na hustú hmotu. Uložila som ju do chladničky, kým ju budem potrebovať. Z vychladnutných korpusov som vykrojila párny počet koliesok. Odkrojky som dala do misy trošku pomrvila, pridala som k nim rum a marhuľový džem. Všetko som spolu dobre premiešala a tvorila som z tejto hmoty guľky veľké ako orechy.

  3. 3

    Jednu časť koliesok som natrela čokoládovou polevou. Dala som stuhnúť do chladničky. Keď čokoláda stuhla, obrátila som ich opačne a natrela horúcim džemom. Druhú časť koliesok som tiež natrela horúcim džemom, položila som na koliesko guľku z odkrojkov a položila som vrchné čokoládové koliesko a pritlačila, aby sa guľka v strede zlepila so spodným aj vrchným kolieskom.

  4. 4

    Parížsku čokoládu som vložila do cukrárskeho vrecka a zakamuflovala som kvietkami guľku v tortičke dookola. Napokon som tak isto ozdobila aj vrch tortičiek. Uložila som ich do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí krémov už nezostalo iné, len ochutnať tieto tortičky s chuťovou sacherovej torty.Prajem vám dobrú chuť.

    Sacherove tortičky - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist