Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou

frezia - fotkafrezia, 12. júla 2016 10:36
Ďalšie recepty »
Ľahký zemiakový šalát s reďkovkouFoto: frezia

Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale velmi jednoducha a vysledok fantasticky.

4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo bataty)
1 viazanička
1 ks červená
150 ml
5 PL
1 KL štipľavá
5 PL rastlinný
 čerstvo namleté
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky v supke uvarit, alebo naparit, osupat a pokrajat na kolieska. Ocistene redkvicky pokrajat na kolieska, alebo nastruhat na struhaku pre uhorky. (ja som zemiaky naparila a na redkvicky pouzila struhadlo) Cibulu osupat a pokrajat na jemne pruzky. Pazitku pokrajat nadrobno.

  2. 2

    Vyvar priviest do varu, pridat ocot, sol, korenie, horcicu, cibulu, ked sa nam to zda prikysle trocha cukru. Ked pouzijete bataty, nedavajte cukor, lebo bataty su sladke. Chvilku na nizkej teplote prevarit a zaliat tym pokrajane zemiaky. Nechat to najmenej 15 minut posobit. Pridame olej a na zaver redkvicku a pokrajanu pazitku. Vsetko premiesame a podavame. Ja som pridala aj cerstvy estragon, ale nemusi byt, nie kazdemu chuti.

    Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou - obrázok 2
  3. 3

    Ja som k tomu urobila kuracie prsia. Pokrajane mäso som marinovala v zmesi z trosky mlieka, zltka, soli, korenia, byliniek a Solamylu. Potom som ich obalila v ovsenych vlockach a vyprazala v horucom oleji.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist