Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou

frezia - fotkafrezia, 12. júla 2016
Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou
Foto: frezia

Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale velmi jednoducha a vysledok fantasticky.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo bataty)
1 viazanička
1 ks červená
150 ml
5 PL
1 KL štipľavá
5 PL rastlinný
 čerstvo namleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v supke uvarit, alebo naparit, osupat a pokrajat na kolieska. Ocistene redkvicky pokrajat na kolieska, alebo nastruhat na struhaku pre uhorky. (ja som zemiaky naparila a na redkvicky pouzila struhadlo) Cibulu osupat a pokrajat na jemne pruzky. Pazitku pokrajat nadrobno.

  2. 2

    Vyvar priviest do varu, pridat ocot, sol, korenie, horcicu, cibulu, ked sa nam to zda prikysle trocha cukru. Ked pouzijete bataty, nedavajte cukor, lebo bataty su sladke. Chvilku na nizkej teplote prevarit a zaliat tym pokrajane zemiaky. Nechat to najmenej 15 minut posobit. Pridame olej a na zaver redkvicku a pokrajanu pazitku. Vsetko premiesame a podavame. Ja som pridala aj cerstvy estragon, ale nemusi byt, nie kazdemu chuti.

    Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou - obrázok 2
  3. 3

    Ja som k tomu urobila kuracie prsia. Pokrajane mäso som marinovala v zmesi z trosky mlieka, zltka, soli, korenia, byliniek a Solamylu. Potom som ich obalila v ovsenych vlockach a vyprazala v horucom oleji.

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Jednoduchý,a určite aj chutný šalát.robím podobný len bez reďkovky.až budem najbližšie robiť ten "svoj",vyskúšam ho podľa Tvojho receptu.pekný deň Ti prajem
Úplne podobný šalát mi kamarátka ponúkla z čerstvej uhorky, ktora sa očistí tak, aby bola aj šupka t.j. kazdy druhy platok pri čistení ostane. Je farebný do zelena a uhorkovovoňavý a presne s tym istým nálevom. To masko je veľmi zaujímavé.
Dobrá kombinace, taková fajnově letní a lehká! Jistě variabilní, s různou zeleninou - tak "na mokro" - dobrotka osvěžující! Klidně i s vařeným maskem z polévky.
@Marianne (17.7.2016 06:16)
Jednoduchá porada, také se mi to stává s ředkvičkami. Zakrátím oba výstupy a hodím je do misky s vodou tak, aby byly potopené. Holky se určo vzpamatují. V salátu se "dotáhnou".
Milá @Frezia , takto sme si dnes pochutnávali na tvojom úžasnom šalátiku, musím prezradiť, že ocino si nevedel vynachváliť lepšiu prílohu k údenému kolenu :) Ďakujem za receptík, ktorý budem často využívať. Pripájam foto :) ♥



milá @Frezia , vdaka za tip na fajný ľahký šalátik, veľmi nám chutil, dnes bol u nás s plnenými kuracími rezňami. Nemala som červenú cibuľu, tak bola obyčajná, snád nabudúce nezabudnem :)


Mila Luss44, s tou cibulou si nic nepokazila, mas ho este chutovo vyraznejsi. Tie tvoje plnene rezne musim vyskusat. Dakujem za mily komentar a krasne foto.
Zelam ti krasny nedelny vecer.
Milá @Frezia , tvoj šalátik dnes opäť zmizol skôr ako mäsko. A to je už čo povedať, lebo ocino je totálny mäsožrútko :) Chcem sa ti zaň ešte raz poďakovať :) Pekný večer :)

Pridaj komentár k receptu: