Foto: frezia
Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale velmi jednoducha a vysledok fantasticky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (alebo bataty) |
|
1 viazanička |
|
1 ks červená |
|
150 ml |
|
5 PL |
|
1 KL štipľavá |
|
5 PL rastlinný |
|
|
|
čerstvo namleté |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky v supke uvarit, alebo naparit, osupat a pokrajat na kolieska. Ocistene redkvicky pokrajat na kolieska, alebo nastruhat na struhaku pre uhorky. (ja som zemiaky naparila a na redkvicky pouzila struhadlo) Cibulu osupat a pokrajat na jemne pruzky. Pazitku pokrajat nadrobno.
- 2
Vyvar priviest do varu, pridat ocot, sol, korenie, horcicu, cibulu, ked sa nam to zda prikysle trocha cukru. Ked pouzijete bataty, nedavajte cukor, lebo bataty su sladke. Chvilku na nizkej teplote prevarit a zaliat tym pokrajane zemiaky. Nechat to najmenej 15 minut posobit. Pridame olej a na zaver redkvicku a pokrajanu pazitku. Vsetko premiesame a podavame. Ja som pridala aj cerstvy estragon, ale nemusi byt, nie kazdemu chuti.
- 3
Ja som k tomu urobila kuracie prsia. Pokrajane mäso som marinovala v zmesi z trosky mlieka, zltka, soli, korenia, byliniek a Solamylu. Potom som ich obalila v ovsenych vlockach a vyprazala v horucom oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem velmi pekne.
Jednoduchá porada, také se mi to stává s ředkvičkami. Zakrátím oba výstupy a hodím je do misky s vodou tak, aby byly potopené. Holky se určo vzpamatují. V salátu se "dotáhnou".
Zelam ti krasny nedelny vecer.