Ružičky z želé cukríkov fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. decembra 2011
Ružičky z želé cukríkov (fotorecept)
Foto: evusik

Pred nejakým časom bol v Diskusii pridaný link na video ako sa robia ružičky z želé cukríkov. Vyzeralo to veľmi jednoducho a tak som Zobraziť celý popisPred nejakým časom bol v Diskusii pridaný link na video ako sa robia ružičky z želé cukríkov. Vyzeralo to veľmi jednoducho a tak som si povedala, že to vyskúšam :-) hoci sa nakoniec ukázalo, že až také jednoduché to nie je....

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najprv si kúpime želé cukríky. Táto starosť mi odpadla lebo môj muž je závislý a vždy má doma nejaké gumové a želé cukríky :-)

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dosku si posypeme práškovým cukrom a cukrík opatrne rozvaľkáme, hrozne sa to lepilo... prekrojíme na polovicu a začneme stáčať najprv jednu časť a potom priložíme a zatočíme druhú časť. Spodok dobre stlačíme a jednotlivé lupienky ešte pozatáčame smerom von. Táto červená ružička je robená z dvoch cukríkov, čiže zo štyroch polovíc.

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žltú ružičku som robila z troch cukríkov, čiže zo šiestich polovíc.

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové ružičky neustále obaľované v práškovom cukre, pretože sa to pri práce hrozne lepilo, nakoniec vyzerali celkom zaujímavo.... také zasnežené

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    aby ružičky držali tvar poprepichovala som ich špáradlom a nechala trochu vyschnúť, potom som špáradlá odstránila. Tieto som aj poumývala od cukru a po zaschnutí vyzerali ako z ľadu, také priesvitné

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    tieto som robila asi o mesiac neskôr, hneď po Vianociach. Použila som tie isté cukríky, teda skúsila som aj iné, ale nič lepšie som nenašla a použila som kryštálový cukor

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a tieto ružičky sa mi zdali najkrajšie, také jemne obsypané jemnými kryštálikmi

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potom som povedala, že skúsim vykrajovačky (dostala som celú sadu pod stromček). Cukríky som rozvaľkala

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vykrojila a jednotlivé lupienky jemne roztlačila

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    jednotlivé kvietky som vkladala do podložky vždy po dve a v strede som ich stlačila aby sa spojili

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    do vzniknutej jamky som vložila kúsok zeleného cukríka

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Jednotlivé kvietky a ružičky necháme vo forme aby ružičky zaschli a kvietky mali pekný zaguľatený tvar

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ružičkami som ozdobila čokoládové tortičky

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a toto malo byť akože lekno :-)

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a zdobila som aj takto

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    a takto

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    a koniec :)

    Ružičky z želé cukríkov (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

cistinka
Máš ich pekné, ale ja by som to asi nerobila :-) Iste ti to zabralo dosť času...obdivujem tvoje nervy :-))))
hubata
Neskutočne pekné, no dobré nervy ty musíš mať, obdivujem ťa. Ale sú krásne, fakt ako keby boli zasnežené ..... taká zimná krása.
marcy
palec hore za Tvoje zdokonaľovanie a pracovitosť....sú nádhernééééé a neskutočne romantické :o))
evusik
áno, trošku som sa pohrala.... ale pre mňa to ani nebola piplačka, skôr taký relax, hlavne keď o nič neide, keď sa podarí tak fajn a keď sa nepodarí tak sa nič nedeje, nepodarky pojedol môj muž :-) a ja som si pri tom celkom oddýchla....
zdenka1009
No ako ti rozkvitali tie tvoje ružičky pod prstami, akú zasnežená krásu a jemnosť si vyčarila...jednotka s hviezdičkou
babav
Krasne su...ukladam si tvoj navod ...aj ked je to piplacka ,pacia sa mi
lepsie ako tie, co su farbene potravinarskymi farbami...cukriky su sice farbene tiez ,ale nie az tolko ...vyberiem si mensie zlo;-)
tinca
niet čo dodať, nádhera a perfekt vysvetlený postup:)
marijanka712
nádherné a tá ladova krása je to skutočne umelecké dielo a ešte s takého lepkavého materiálu ja mám dosť ked ich musím pokrajať na drobno no neviem či by som nemala olepené ešte aj palce na nohách nielen na rukách , ale ukladám niekedy iste vyskušam svoju nervovú sústavu.... Však zaslúžiš aj velkú pochvalu za ten krásný foto postup , dúfam, že foťák funguje a nie zalapený????
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Sú krásne, niekedy vyskúšam. Vidím, že Ťa zdobenie tortičiek chytilo. Aj u mňa to začalo presne takou istou sadou na vykrajovanie a niekedy som takmer ako "posadnutá", keď sa snažím vytvoriť niečo, čo na videu alebo obrázkovom postupe vyzerá jednoducho. Ako píšeš, je to relax.
evusik
@jo presne ako hovoríš, niekto štrikuje, vyšíva a ja sa bavkám s takýmito vecami... tiež hľadám na internete videá a skúšam, vydržím sa takto "hrať" aj polku noci.. no čo už, hádam lepšie ako čučať do telky :-)
@marijanka712 máš pravdu, že som bola zalepená až za ušami, ale keby sa to tak príšerne nelepilo tak by to bola celkom brnkačka :-)
myalab
Krasne, vyskusam prilezitostne. Ved nic nepokazim, ak sa mi nevydaria. :) Ak sa smiem spytat ta podlozka, do ktorej si ich odkladala je z tofife alebo hociakych okruhlych bonbonov? Vdaka.
ela77
@evusik , no paráda. -ešte takéto a ešte takéto- milé už ako si to napísala vidno, že si mala sama z toho radosť. Dala si dobrý podnet, lebo už sa ani mne nechce, keď som prinútená urobiť ozdobu na tortu a neviem či sa vydarí falošný marcipán, alebo iná hmota. Fajn, pri najbližšej príležitosti vyskúšam a tiež sa nemusím báť, že ak sa nevydaria, tak čo s nimi. Tiež ich má kto zlikvidovať.
Nech sa tebe, ale aj všetkým varecháčom darí aj v ďalšom roku.
evusik
@ela77 ja som na tom tak, že upiecť upečiem ale keď mám zdobiť mám hlavu v smútku, tak hladám také jednoduché riešenia...
a ja idem zajtra piecť Tvarohový kvet podľa teba, je to super koláč, vždy mám s ním úspech :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
super, určite vyskúšam. Véééľmi dobrý nápad. Čo to tam máš za mini formičky?
jerica
@evusik perfektná fotoprezentácia s popisom pre každého,to už musí naozaj spraviť aj začiatočník.
Ja to určite robiť nebudem,len sa mi to veľmi páči ako to po lopate prezentuješ:-)) na zdravie 2012 !!
betka11
@evusik paráda,parada- ja som sa "učila" marcipánove a tiež som sa tešila ako sa mi na prvý krát vydarili tak mám ďalšiu motiváciu aby som zdokonalila svoju prácu všetko dobre do Noveho roka 2012
babinka
evusik, krasa, ja som sa tiez pohrala s cukrikmi, pouzivala som silikonovu podlozku cez ktoru som valkala a nelepilo sa - alebo lepsie povedane lahko sa odlepilo, ak boli lupene vacsie, rozkrojila som nozom potretym olejom. Robila som velmi tenucke, takze vysledne boli priesvitne, ale pacia sa mi aj tvoje "hrube" s kryst. cukrom. Robim ich tiez len tak, ako zabavu a naposledy som ich dala na roladu - ved zjest sa daju vzdy :)))
bibia1
nádhera, fakt vyzerajú ako snehové ruže, veľmi pekná práca
evusik
@esi tie mini formičky som dostala celú veľkú sadu pod stromček a sú to vykrajovátka a rôzne tvorítka a pomôcky na marcipán, ale použiť sa dajú samozrejme aj na iné
@babinka ja som to tiež skúšala cez fóliu, ale mne to o moc lepšie nešlo. Myslím, že to záleží od cukríkov a aj keď som skúšala viac druhov, všetky sa mi lepili.
milé varecháčky, všetkým vám prajem šťastný nový rok :-)
vierik
Veľmi dobrý a pekný výtvor....ukladám zíde sa :-)


cica2
@evusik mám velmi rada tvoje recepty, sú nápadité, krásne pripravené a aj nádherne pofotené. Pár tvojich receptov som už vyskúšala ako aj tvoj maľovaný chlieb, bol výborný ale nestihla som ho odfotiť a dneska sme si s dcérkou spravili príjemné popoludnie pri tomto tvojom cukríkovom recepte:-)) Ja neviem torty krásne zdobiť a kedže vo februári bude mať dcérka narodeniny, a aj jej sa velmi páčia tieto tvoje ružičky s cukríkov, tak dneska sme ich vyskúšali. Ešte nám chýba zručnosť ale keď budeme robiť častejšie tie ružičky, naučíme sa :-) Tu je náš výsledok a ešte raz ti ďakujeme za úžasný recept a prajeme Tebe a Tvojej rodinke ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!



evusik
@cica2 krásne sa ti vydarili... dúfam, že potom pridáš aj tortu... a ešte by ma zaujímalo z akých cukríkov si ich robila? a či sa ti to tak hrozne lepilo ako mne...
pozdravujem dcérku, určite z nej máš veľkú radosť... a prajem len to naj naj v novom roku :-)
cica2
júúj teraz čítam po sebe a mám tam chybu....oprava z cukríkov!
@evusik ak sa torta vydarí určite sem pridám foto....dcérke pozdrav odovzdám, ďakujeme :-)....teraz sa budeš smiať, my sme tie cukríky vyhrali v tombole, boli sme na predsilvestrovskej párty a bolo mi hrozne smiešne, že sme s manželom vyhrali dva balíčky týchto cukríkov ale neviem ti napísať aké to boli, lebo boli pekne zabalené v celofáne a previazené stuhou....a hneď som si spomenula na teba a tvoj recept a vravím manželovi že budeme mať s dcérkou o zábavku postarané :-))) Tak si vieš predstaviť ako mi tvoj recept prišiel v pravý čas :-)) ...ale ja som dala len troška práškového cukru, mne sa tak velmi nelepili. Takto vyzerajú:

diabambulka
krásne a nápadité, ja by som mala asi jeden veľký problém...milujem gumenné cukríky, tak neviem koľko by sa mi podarilo urobiť takých nádherných ružičiek, skôr ako by som ich zjedla :-D naozaj sa mi to páči a mám veru doma balík cukrových želé cukríkov, tak určite vyskúšam, je to super a cica aj ty ich máš nádherné :-)))
cica2
@diabambulka nemáš chybu :-)))) ....a ďakujem:-))....pochvalu musím odovzdať aj dcére, lebo tú červenožltú ružičku, robila ona :-)
zirafninka1
nadherne... ked zas budem mat nezelatinove gumenne cukriky skusim ci to ide aj z nich.
evusik
@cica2 ďakujem, budem musieť vyskúšať iné lebo tie moje sa lepila tak, že som bola zalepená aj za ušami :-)
@zirafninka1 ja som to skúšala aj z gumových cukríkov, lebo tých máme doma habadej, môj muž ich musí mať - je závislý :-), ale gumové sa nedali ani len rozgúľať...
bibia1
Ivka, aj tie vaše s Veroničkou sú krásne
cica2
@evusik potom daj vedieť, ak vyskúšaš iné :-) Zdenka, ďakujeme :-)
julica
Brutálne sú, aj sa dajú jesť, super. Už sa teším na takúto terapiu, ockova šesťdesiatka sa rýchlo blíži a ja mám pod stromčekom novučičkú silikónovú podložku a valček. Teším sa na to, veľká vďaka, toto ešte rodina nevidela :)
evusik
@julica daj vedieť ako sa ti darili, prípadne odfoť a prilož foto... ja sa to tiež len učím a poteší ma každý vylepšovák :-)
mia2404
tak natoto nemám slov , nádhera vyskúšam hádam budem mať trpezlivosť :-)
chapona
táto nádhera nepotrebuje komentár, ja som to ešte neskúšala, prosím poraď, akým spôsobom držia na tortičke?
evusik
@chapona ja som ich trošku vtláčala do čoko polevy, ktorá nebola ešte celkom stuhnutá a držali dobre.... vyskúšaj nie je to nič ťažké, len treba nájsť vhodné cukríky, lebo tie čo som mala ja sa veľmi lepili na prsty :-)
marcy
robila som z lídlackých želé cukríkov ,teraz ich majú v ponuke....veľmi sa lepili,pridaním cukru strácali sýtu farbu....ale,ak trošku potrénujem,priložím môj výtvor.....@cica2 a@evusik na Vás nemám,o to viac sa budem snažiť :))
evusik
@marcy len pekne trénuj a potom prilož foto, už sa teším na novú ružičkárku, ja tiež čosi skúšam, keď sa bude dať zverejním :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia