Miliónová polievka

matway2 - bez fotkymatway2, 12. júna 2012
Miliónová polievka
Foto: matway2

Prečo miliónová? Asi preto, že sa tam nastrúha na rezance hádam z každej zeleniny kúsok, čo nám chladnička ponúkne. Musím sa priznať, túto zeleninu Zobraziť celý popisPrečo miliónová? Asi preto, že sa tam nastrúha na rezance hádam z každej zeleniny kúsok, čo nám chladnička ponúkne. Musím sa priznať, túto zeleninu som nenastrúhal, ale kúpil už takto nastrúhanú, ušetril som si trocha času. Výsledný efekt som ale docielil.

12
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg nastrúhanú
1
1
3 Pl
3
3




Postup

  1. 1

    Ingrediencie,ktoré som použil, len čerstvú petržlenovu vňať som nemal, postačila aj sušená. Zeleninová zmes obsahovala eskarolu, bielu kapustu, ľadový šalát, mrkvu. Hrášok tiež ponúkla chladnička,tak prečo nie. Do základu som dal aj mladú cibuľku.

    Miliónová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji popražíme cibuľu, potom pridáme 3 Pl krupicovej múky. Po zhnednutí prilejeme toľko studenej vody, koľko chceme polievky. Pridáme 3 kocky zeleninového bujónu a necháme prejsť varom.

    Miliónová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nastrúhanú zeleninu a hrášok a varíme cca 20 minút. Potom sa už len hráme s chuťami, soľ, čierne korenie, čer. papriku, vegeta, trocha magi, petržlenovú vňať, majoránku. S tou slanosťou to veľmi nepreháňame, lebo v polievke už máme 3 zel. bujóny!!! Varíme to ešte aspoň 15 minút.

    Miliónová polievka - obrázok 3
  4. 4

    A na záver zlatý klinec. Určite sa pýtate, kedy dám ten cesnak, však? Prelisujeme ho teraz na konci a hotovo. Dobrú chuť!!!

    Miliónová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

nonna
Ukladám do KK, všetko zeleninové zbožňujem, ale môžem sa spýtať, čo je to eskarola?
matway2
eskarola je zo španielčiny, má viac významov a jeden z nich je aj čakanka. A prečo nie 3 bujóny? Ak robím v 5-litrovom hrnci, tak aj tie tri su málo, potom už len dochucujem ostatnými slanými prísadami,či?
dodo46
na 10 litrový hrniec dajte 5 celá 7/8 bujonu
lucylee
@matway vyskusaj tuto polievku bez hrasku, muky, vegety a maggi a uvidis ten rozdiel v chuti.
evelinaf6
ej teraz by mi sadla,,, mňam,,, :) tak si ju ukladám na horšie časy
mamko176
Ja nedopustím nad orestovanie zeleninky , a taktiež cibule , celkom na začiatku, ale na masle !
je to celkom iná chuť, a podľa mňa lepšia,
A tiež by som už nedala žiadny bujón, ked je dostatok dbrej zeleninky , a v správnom pomere, bujon vobec nechýba, aj bez neho je lahodná .
rulik
kedysi keď som bol malý, mama bola v nemocnici a otec nám varil miliónovú polievku, všetko bolo v pohode do času keď ten milión mala tvoriť ako zavárka len nasypaná krupica, odhadnúť milión a neikoľko miliárd sa mu asi nie celkom podarilo, lebo sa do toho dala zapichnúť lyžica,
rea1
@rulik , tak ste mali miliónovú zeleninovú kašu, no. hlavne, že sa tata snažil. :-))))
ethanel
Prepacte ale preco pridavate do dobrej zeleninovej polievky magi, vegetu a bujon, preco neorestujete tu zeleninku na masle dala by vam skvelu chut a farbu. Dufam ze sa neurazite ale je to moj osobny nazor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia