Foto: matway2
Prečo miliónová? Asi preto, že sa tam nastrúha na rezance hádam z každej zeleniny kúsok, čo nám chladnička ponúkne. Musím sa priznať, túto zeleninu Zobraziť celý popisPrečo miliónová? Asi preto, že sa tam nastrúha na rezance hádam z každej zeleniny kúsok, čo nám chladnička ponúkne. Musím sa priznať, túto zeleninu som nenastrúhal, ale kúpil už takto nastrúhanú, ušetril som si trocha času. Výsledný efekt som ale docielil.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie,ktoré som použil, len čerstvú petržlenovu vňať som nemal, postačila aj sušená. Zeleninová zmes obsahovala eskarolu, bielu kapustu, ľadový šalát, mrkvu. Hrášok tiež ponúkla chladnička,tak prečo nie. Do základu som dal aj mladú cibuľku.
-
2
Na oleji popražíme cibuľu, potom pridáme 3 Pl krupicovej múky. Po zhnednutí prilejeme toľko studenej vody, koľko chceme polievky. Pridáme 3 kocky zeleninového bujónu a necháme prejsť varom.
-
3
Pridáme nastrúhanú zeleninu a hrášok a varíme cca 20 minút. Potom sa už len hráme s chuťami, soľ, čierne korenie, čer. papriku, vegeta, trocha magi, petržlenovú vňať, majoránku. S tou slanosťou to veľmi nepreháňame, lebo v polievke už máme 3 zel. bujóny!!! Varíme to ešte aspoň 15 minút.
-
4
A na záver zlatý klinec. Určite sa pýtate, kedy dám ten cesnak, však? Prelisujeme ho teraz na konci a hotovo. Dobrú chuť!!!
je to celkom iná chuť, a podľa mňa lepšia,
A tiež by som už nedala žiadny bujón, ked je dostatok dbrej zeleninky , a v správnom pomere, bujon vobec nechýba, aj bez neho je lahodná .