Ragú s cuketou a baklažánom
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 22. septembra 2011
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 22. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.
- 2
Pridáme baklažán, cuketu, šalotku a restujeme do zlatohnedej farby. Zastrekneme bielym vínom a necháme vyredukovať.
- 3
Prilejeme vývar a nakoniec zjemníme kyslou smotanou (creme fraiche) a maslom. Dozdobíme bylinkami a podávame.
- 4
Náš tip: V morčacích stehnách sú aj silné šľachy, ktorých sa zbavíme pri vykosťovaní mäsa. Kosti a šľachy môžeme využiť na prípravu vývaru, stačí ak do osolenej vody pridáme koreňovú zeleninu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu