Ragú s cuketou a baklažánom

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 22. septembra 2011
Ragú s cuketou a baklažánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, vykostené
20 g
300 g
200 g
100 g
100 ml
300 ml
50 g
5 g




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno narežeme na tenké plátky a prudko opečieme.

  2. 2

    Pridáme baklažán, cuketu, šalotku a restujeme do zlatohnedej farby. Zastrekneme bielym vínom a necháme vyredukovať.

  3. 3

    Prilejeme vývar a nakoniec zjemníme kyslou smotanou (creme fraiche) a maslom. Dozdobíme bylinkami a podávame.

  4. 4

    Náš tip: V morčacích stehnách sú aj silné šľachy, ktorých sa zbavíme pri vykosťovaní mäsa. Kosti a šľachy môžeme využiť na prípravu vývaru, stačí ak do osolenej vody pridáme koreňovú zeleninu.

Diskusia k receptu

jerica
niečo obdobné robievam ale určite si vyskúšam aj tento recept so smotanou:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia