Ovocná torta
Ovocná torta

Letná ovocná torta

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 10. júla 2021
Letná ovocná torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpusy:
6 ks
3 PL
3 PL mleté
6 PL
1 bal.
1 bal.
Krém:
250 g
250 ml
3 PL
1 ČL
Okrem toho:
 (na potretie formy)




Postup

  1. 1

    Piškótové korpusy: Rúru predhrejeme na 180 °C. Dve tortové formy s priemerom 24 cm potrieme maslom. Vaječné bielky vyšľaháme. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame, pridáme k nim sneh z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme 20 minút.

  2. 2

    Krém: Mascarpone so smotanou, s cukrom a vanilkovou pastou vymiešame dohladka.

  3. 3

    Jeden korpus natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím (väčšie kúsky pokrájame). Na to položíme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Tortu dáme do chladničky na 4 – 5 hodín.

Diskusia k receptu