Letná ovocná torta
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 10. júla 2021
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 10. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpusy: | |
6 ks |
|
3 PL |
|
3 PL mleté |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
(na potretie formy) |
|
Postup
-
1
Piškótové korpusy: Rúru predhrejeme na 180 °C. Dve tortové formy s priemerom 24 cm potrieme maslom. Vaječné bielky vyšľaháme. Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame, pridáme k nim sneh z bielkov aj s preosiatou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch foriem a pečieme 20 minút.
- 2
Krém: Mascarpone so smotanou, s cukrom a vanilkovou pastou vymiešame dohladka.
- 3
Jeden korpus natrieme malinovým džemom a polovicou krému, posypeme bobuľovým ovocím (väčšie kúsky pokrájame). Na to položíme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšným krémom a ozdobíme ovocím. Tortu dáme do chladničky na 4 – 5 hodín.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu